Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μήνυση κατά αγνώστων για την «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκαν ενημερωτικές ιστοσελίδες του Μεσολογγίου

Αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε και το agriniopress.gr την Τετάρτη

Μήνυση κατά αγνώστων για την «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκαν χθες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες eleftherifoni.gr, messolonghinews.gr και onairnews.gr κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες τους Γιάννης Λύρος, Δημήτρης Μαλαβέτας και Γιώργος Παυλάκης.

Αποτέλεσμα της «κυβερνοεπίθεσης» που δέχτηκαν οι τρεις ιστοσελίδες ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας για περισσότερες από 10 ώρες.

«Το γεγονός ότι οι ιστοσελίδες που διαχειριζόμαστε γίνονται στόχος «κυβερνοεπίθεσης» για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτών.

“Προσφύγαμε σήμερα στη Δικαιοσύνη έχοντας πίστη, ότι οι διωκτικές αρχές θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες, αυτής της θρασύτατης ενέργειας που αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας” σημείωσαν σε κοινή τους δήλωση οι διαχειριστές των τριών ιστοσελίδων, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Μεσολογγίου.

Να σημειωθεί πως και το agriniopress.gr την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου δέχθηκε μαζική επίθεση τύπου DDOS (Distributed Denial of Service) σε δύο κύματα.

Μέσα σε δυο ώρες υπολογίζεται ότι το agriniopress δέχθηκε 4 εκατομμύρια requests από περίπου 200 bots. Η επίθεση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, προκαλώντας προβλήματα μόνο στη διαχείριση του site.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button