ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Πότε πρέπει να αναβαθμίσετε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σας

Ο ηλεκτρικός πίνακας αναφέρεται συχνά ως ο “εγκέφαλος” του ηλεκτρικού κυκλώματος σε ένα σπίτι και αυτό επειδή αποτελεί το κέντρο κάθε ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Διανέμει την ηλεκτρική ισχύ σε κάθε κύκλωμα του σπιτιού σας και διασφαλίζει την τυχόν υπερφόρτωση των καλωδίων, προκειμένου να αποφευχθούν ηλεκτρικές πυρκαγιές. Όμως αυτό που παρατηρείται συχνά είναι ότι σε σπίτια παλαιότερης χρονολογίας, τα ηλεκτρικά συστήματα δεν ενημερώνονται όσο συχνά θα έπρεπε.

Η χρόνια χρήση μπορεί να φέρει αστάθεια και κίνδυνο στα ηλεκτρικά σας συστήματα, επομένως τα παλιά συστήματα που βρίσκονται στο χώρο σας πρέπει να ενημερώνονται εγκαίρως ώστε να πληρούν τα σύγχρονα πρότυπα. Όταν ένα ηλεκτρικό σύστημα παλαιώσει, μπορεί να μετατραπεί σε ταλαιπωρία για τις οικιακές μας εργασίες στην καλύτερη, ενώ στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να γίνει η εστία μιας επικίνδυνης πυρκαγιάς. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να ενημερώσετε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σας.

Τι είναι ο ηλεκτρικός πίνακας;

Ο ηλεκτρικός πίνακας του σπιτιού σας είναι το κεντρικό σημείο σύνδεσης στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Διαιρεί την ηλεκτρική ενέργεια που αποστέλλεται στο σπίτι σας από το δίκτυο για να τη διανείμει μέσω μιας σειράς ασφαλειών ή διακοπτών που ρυθμίζουν το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που αποστέλλεται μέσω κάθε μεμονωμένου κυκλώματος. Ο ηλεκτρικός πίνακας ονομάζεται συχνά και κιβώτιο ασφαλειών.

Γιατί πρέπει να αναβαθμίσετε έναν ηλεκτρικό πίνακα

Τα ηλεκτρικά συστήματα παρουσιάζουν την ίδια χρονολογία κατασκευής με τη χρονολογία κατασκευής του σπιτιού σας. Τα παλαιότερα σπίτια είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικά συστήματα που μπορούν να διαχειριστούν μόνο μια μικρής ένταση ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν τοποθετηθεί μια συσκευή που καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ρεύματος, τότε η ροή του ρεύματος και της ασφάλειας θα σταματήσει και πιθανόν να οδηγήσει σε βλάβη της ηλεκτρικής σας συσκευής, ένα πρόβλημα που τονίζουν ιδιαίτερα όλοι οι τεχνικοί ηλεκτρικών συσκευών.

Ένα επίσης κοινό πρόβλημα με τα παλαιότερα ηλεκτρικά συστήματα είναι ότι οι διακόπτες θα σταματήσουν τη λειτουργία τους όταν υπερφορτώσουν, γεγονός που συχνά οδηγεί σε υπερθέρμανση και πυρκαγιά. Μερικές φορές, αυτό οφείλεται σε έναν παλιό διακόπτη, αλλά μπορεί να οφείλεται σε μια χαλαρότητα σύνδεσης στο συνολικό ηλεκτρικό σύστημα. Οι ελαττωματικές καλωδιώσεις και οι χαλαρές συνδέσεις μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα και το κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας. Για αυτούς τους παραπάνω λόγους θα ήταν προτιμότερο να αντικαταστήσετε το ηλεκτρικό σύστημά σας, ειδικά στην περίπτωση που διαμένετε σε ένα παλιό κτίσμα.

Οφέλη από την αναβάθμιση του ηλεκτρικού σας πίνακα

Με τα χρόνια, οι άνθρωποι έχουν βρει νέους, ασφαλέστερους τρόπους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα οικίσματα και ένα από αυτά τα αναβαθμισμένα συστήματα είναι ένα πολύ πιο ασφαλές και λειτουργικό πάνελ. Η αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα μπορεί να βοηθήσει το σπίτι σας να είναι πιο ασφαλές από υπερφορτωμένα κυκλώματα και ηλεκτρικές πυρκαγιές, καθώς και να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα, κάνοντας επίσης το σπίτι σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Χρειάζεται να αναβαθμίσω τον ηλεκτρικό μου πίνακα;

Προτού μπορέσετε να μάθετε εάν πρέπει να αναβαθμιστεί το ηλεκτρικό σας πάνελ, είναι απαραίτητο να το ελέγξετε εσείς οι ίδιοι ώστε να προσδιορίσετε την ηλικία και τη σωστή λειτουργία του. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που μπορούν να εμφανίσουν σε έναν ιδιοκτήτη σπιτιού την ανάγκη αντικατάστασης ενός ηλεκτρικού πίνακα, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζετε σίγουρα είναι να ζητήσετε βοήθεια από έναν εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο. Αναζητήστε λοιπόν έναν εξειδικευμένο και έμπειστο ηλεκτρολόγο μέσω των μηχανών αναζήτησης. Ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος στις μέρες μας, χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τις μηχανές αναζήτησης για να προβάλλει την επιχείρησή του μέσω του local seo. Με αυτόν τρόπο εσείς, αναζητώντας στην περιοχή σας έναν εξειδικευμένο τεχνικό που θα αναβαθμίσει τον ηλεκτρικό σας πίνακα, να βρεθείτε μπροστά από την προβαλλόμενη επιχείρηση του συγκεκριμένου επαγγελματία.

Αναρωτηθείτε λοιπόν τα ακόλουθα ερωτήματα σχετικά με τον ηλεκτρικό σας πίνακα:

  • Το κτίσμα του σπιτιού ξεπερνάει την εικοσαετία;
  • Το ηλεκτρικό πάνελ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ασφάλειες αντί για διακόπτες;
  • Το ηλεκτρικό πάνελ ανεβάζει συχνά θερμοκρασία;
  • Το ηλεκτρικό πάνελ εκπέμπει κάποια δυσωδία κατα τη λειτουργία του;
  • Οι ασφάλειες ή οι διακόπτες στον ηλεκτρικό πίνακα χαλάνε ή σβήνουν συχνά;
  • Όλες οι συσκευές του σπιτιού λειτουργούν σε πλήρη λειτουργία ρεύματος;
  • Όταν μια συσκευή είναι ενεργοποιημένη, τα φώτα στο σπίτι είναι χαμηλά ή τρεμοπαίζουν;
  • Υπάρχουν σχέδια για ανακαίνιση;

Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις ήταν θετική, τότε είναι πολύ πιθανό ότι ο ηλεκτρικός πίνακας σας πρέπει να αντικατασταθεί. Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας, είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνείτε πάντα με έναν εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο, έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε τυχόν αλλαγές στον ηλεκτρικό σας πίνακα.

Ένα Σχόλιο

  1. Η αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα είναι απαραίτητή γιατί πολλές απο τις υπάρχουσες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι αρκετών ετών και δεν διαθέτουν αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ. Επίσης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις γειώσεις. Στο τέλος επιβάλλεται ο ηλεκτρολόγος που θα τα αναλάβει να πραγματοποιήσει και τις αντίστοιχες μετρήσεις και να προβεί στην έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ (ΥΔΕ ηλεκτρολόγου).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button