ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γ. Βαρεμένος: “Είναι η δεύτερη φορά που η ΝΔ πάει να ακυρώσει την υλοποίηση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος”

Ο Τομεάρχης Υποδομών – Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, σχολίασε με δήλωση του, την απάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ.Καραμανλή σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος. Ο κ. Βαρεμένος τονίζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει εγγυηθεί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και κινδυνεύει να “τιναχτεί” για δεύτερη φορά στον αέρα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρεμένου:

“Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επανέρχεται για μια ακόμα φορά στον τόπο εγκλήματος της παράταξής του, τον Οδικό Άξονα δηλαδή Πάτρα-Πύργος, αυτή τη φορά μετά από ερώτηση βουλευτών.

Αντί απολογίας ή έστω αιτιολογίας της εγκληματικής παράληψης ένταξης του μισού αυτοκινητοδρόμου από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού από την κυβέρνηση της παράταξής του, επιμένει να δαιμονολογεί για όσα έγιναν την περίοδο 2015-2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε στις ράγες υλοποίησης το πολύπαθο αυτό έργο. Και όλα αυτά προκειμένου να δικαιώσει τη μηδενιστική και τοξική πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση.

Αντί λοιπόν να εγγυηθεί ως συνεχιστής ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, όχι απλώς το υποσκάπτει, αλλά παίζει με την προοπτική να τιναχτεί για δεύτερη φορά στον αέρα το έργο με υπαιτιότητα της παράταξής του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αναζητηθεί αλλού το άλλοθι μιας τέτοιας καταστροφικής επιλογής. Επικαλείται τον έκπτωτο συμβασιούχο, χωρίς να εξηγεί γιατί δεν προχωράει στον επόμενο.

Από τα λεγόμενα του Υπουργού προκύπτει ότι δεν τον πτοεί η προοπτική των αποζημιώσεων, προσφυγών και μοιραίας καθυστέρησης του έργου, σε περίπτωση ακύρωσης της υλοποιούμενης διαδικασίας. Ζητάει χρόνο ο Υπουργός και το ερώτημα είναι τί θα τον κάνει. Θα τον χρησιμοποιήσει για να «αντιπολιτεύεται» τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να επιβαρύνει ως τα όρια μιας αποτελμάτωσης του έργου;

Τέλος ο Υπουργός «δεσμεύεται» να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν προβεί σε ανακοινώσεις. Μήπως πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απαραίτητο να διαβάσει μεταξύ των άλλων και την έκθεση του”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button