Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διεκδικούν επίδομα επικίνδυνης εργασίας για την πλωτή γέφυρα Λευκάδας

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι της πλωτής γέφυρας διαύλου Λευκάδας «Αγία Μαύρα», οι οποίοι εργάζονται ως μηχανικοί (χειριστές, βοηθοί κ.λπ.) στη γέφυρα που συνδέει και αποσυνδέει τις δύο πλευρές της στεριάς, ρυθμίζει τη διέλευση και κυκλοφορία των επιβατικών και λοιπών οχημάτων επί της εθνικής οδού Αμφιλοχίας-Λευκάδας και όλων των πλωτών μέσων.

Το αίτημά τους, όπως και το υπόμνημά τους προς τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών και Εσωτερικών, κάνει γνωστό το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί).


Οι εργαζόμενοι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης της πλωτής γέφυρας και ο χώρος εργασίας τους έχει ιδιαίτερους παράγοντες επικινδυνότητας και έκθεσης δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν:

«Ο χώρος εργασίας μας είναι εντός της ζώνης λιμένα, καθώς και εντός της εθνικής οδού Αμφιλοχίας-Λευκάδας, εργαζόμαστε σε κυλιόμενες φυλακές (βάρδιες) 365 μέρες τον χρόνο και αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως ηχορύπανση, εκπομπές καυσαερίων, υψηλές θερμοκρασίες, δυνατούς ανέμους επί του καταστρώματος και του οδοστρώματος, όπου διέρχονται παντός τύπου οχήματα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όλο το 24ωρο ανεξαρτήτως εποχής. Ο χώρος, δε, διαπερνάται από ρεύμα υψηλής τάσης, με μηχανήματα υψηλής ηλεκτρικής τάσης και υδραυλικής πίεσης. Υπάρχει κίνδυνος ολίσθησης και ανεμόσκαλες πλαγίως του πλωτού μέσου με κίνδυνο πτώσης στη θάλασσα».

Λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών εργασίας ζητούν να μάθουν εάν έχουν εξεταστεί όλοι οι παράγοντες έκθεσής τους και εάν εντέλει εντάσσονται στους δικαιούχους χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην αναμενόμενη σχετική ΚΥΑ.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου-efsyn.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button