Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αναβαθμισμένο συντονιστικό για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία – Τι συμφώνησαν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήσε την πρώτη του τηλεδιάσκεψη το νέο-αναβαθμισμένο συντονιστικό για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία πραγματοποίησε την πρώτη του τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμίκης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας, o Γραμματέας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Παπαθανασίου ενώ το συντονιστικό πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι εκπροσώπησε ο Ηλίας Λίνος Υφαντής.


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έβαλε δύο άξονες: Την πλατφόρμα λειτουργίας-σύνθεσης της επιτροπής και δεύτερον μακροπρόθεσμους-βραχυχρόνιους στόχους.

Όλοι συμφωνήσαν να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών με τη πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο τραπέζι. Επίσης τέθηκε προς ενημέρωση η σημερινή απάντηση του Υπουργείου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο στην οποία δεσμεύεται ότι εντός του 2024 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τα πρώτα 28χμ έως τη διασταύρωση των Αμπελίων. Όλοι συμφώνησαν επίσης να ζητηθεί το έργο να προχωράει με τη μέθοδο «μελέτη-κατασκευή».

Στην ανάρτησή του Συντονιστικού για το δρόμο Ηλίας – Λίνος Υφαντής ανέφερε τα εξής: «Προς αυτή τη κατεύθυνση ως εκπρόσωπος του συντονιστικού πολιτών παρέθεσα παλαιότερες απαντήσεις του Υπουργείου για τα πρώτα 28χμ όπου μιλούσαν για σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη. Επίσης παρέθεσα και την απόφαση της 13-01-2023 του Υπουργείου Υποδομών για την οποία προκρίνονται 8000000 ευρώ για μελέτες για το Πλατυγιάλι Αγρίνιο Καρπένησι Λαμία για την οποία υπήρχε μια ασάφεια σχετικά με το Καρπενήσι-Άγιος Βλάσης (χρηματοδότηση μελετών που εκπονήθηκαν, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν καθόλου έως τώρα). Αναμένουμε τη συνάντηση του νέου συντονιστικού. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας δεν πανηγυρίζουν αλλά επαγρυπνούν. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Περιμένουμε το έργο αυτό να δρομολογηθεί. Ζητάμε τα πρώτα 28χμ για το Αγρίνιο-Καρπενήσι ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ».

agrinio karpenisi (2)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button