ΆποψηΡοή Ειδήσεων

«Τίτλοι τέλους»

Γράφει η Χριστίνα Σκαπετούλια*

Τίτλοι τέλους για Ακαδημαϊκή κοινότητα στο Αγρίνιο. Στο νέο μηχανογραφικό δεν θα υπάρχουν άλλα δύο από τα τμήματα του Αγρινίου που ακολουθούν την τύχη του ΔΠΠΝΤ.


Στο Αγρίνιο θα μείνει ένα τμήμα μιας και το Ιστορίας-Αρχαιολογίας δημιουργήθηκε για να πάει στην Πάτρα και ίσως πάρει αναβολή η μεταφορά του για ένα χρόνο έτσι για να μην μας βρουν όλα μαζί…Ο κύριος Καραγκούνης σε συνέντευξή του -που πολύ γνωρίζει τα του Πανεπιστημίου- μίλησε με τεράστιες ανακρίβειες για να δικαιολογήσει την κατάργησή τους μιλώντας για απαξιωμένα τμήματα, χωρίς καθηγητές και έργο( Όταν καταργήθηκε το ΔΠΠΝΤ είχε 17 μέλη ΔΕΠ ας του το πει κάποιος).

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν επιτέλους όλοι μαζί σε αυτή την πόλη να προχωρήσουμε σε κάποιες δυναμικές κινητοποιήσεις μιας και το θέμα μας αφορά εν δυνάμει όλους μας; Μήπως Δημοτικό Συμβούλιο, φορείς θα έπρεπε να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο για μια μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία;

Διαβάστε Επίσης

Μήπως ο εμπορικός σύλλογος θα έπρεπε να προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων του όπως γίνεται σε άλλες πόλεις που διεκδικούν αυτό που άδικα τους παίρνουν; Ή τελικά σε αυτή την πόλη υπάρχει η κατάρα να είμαστε τόσο κοντόφθαλμοι, να κοιτάζουμε μόνο την πάρτη μας και να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό καλό; Ίσως βέβαια να προσπαθούνε κάποιοι να κρύψουν το ζήτημα από τον πολύ τον κόσμο γιατί είναι τόσο σοβαρό που τρίζουνε καρέκλες…

Το τι συμβαίνει θα το δούμε τις επόμενες μέρες γιατί πια δεν υπάρχει χρόνος.

Και ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του…

*Εκπαιδευτικός
Απόφοιτος του ΔΠΠΝΤ

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Κυρία Σκαπετουλια συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή, όπως και όλες των φοιτητών, γιατί κατά κύριο λόγο οι φοιτητές είναι που ανοίγουν δρόμο σε κάτι που αφορά όλους μας !!! Κατά την γνώμη μου, αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν ή τουλάχιστον προχθές υποδεχόμενοι την πρώτη θεσμικά κυρία της Ελλάδας , ώστε να γνωρίζει ότι η πόλη από την οποία πήρε το κλειδί αδικείται παράφορα !!! Θεμιτό και επιβεβλημένο βέβαια θα ήταν να ξεκινούσε από τις αρχές του τόπου με πρώτο τον δήμαρχο Αγρινίου και τη δημοτική αρχή και στο κατόπι τους βουλευτές του και τους φορείς, συλλόγους κλπ !!! Αυτό θα σήμαινε ΠΟΙΟΣ ουσιαστικά ενδιαφέρεται για την πόλη του αλλά και πρακτικά πιο άμεση κινητοποίηση !!! Όπως και να έχει είναι κάτι που ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ και ας διαλέξει ο καθείς τον πάγκο του !!!

  2. Αγαπητή κα Σκαπετούλια, δε γνωρίζω τί εκπαιδευτικός είστε, αλλά τα λέτε ευθέως. Δεν είμαι από Αγρίνιο, αλλά από Πάτρα κι αρθρογραφώ στα ηλεκτρονικά σάιτ και υπέρ των Ηλείων και υπέρ των Αιτωλοακαρνάνων και υπέρ των Αιγιωτών.
    Συγκρίνοντας τις συγχωνεύσεις που έγιναν στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, αλλά ακόμα και τη Στερεά Ελλάδα με το σφαγείο που επικράτησε στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και νωρίτερα επί “Αθηνάς”, διαπιστώνω τα εξής επόμενα:
    α)Ο υπουργός Γαβρόγλου που διαπραγματεύτηκε από μέρους του κράτους ήταν καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και προφανώς ήθελε να ωφελήσει το πρώην ίδρυμά του είτε με αβλεψίες, είτε με τη σπουδή που επέδειξε σε σχέση με άλλες συγχωνεύσεις π.χ. στη Θεσσαλία, είτε με ανοιχτή στήριξη στα μέλη ΔΕΠ της Μουσειολογίας του Πύργου
    β)Οι γενικές συνελεύσεις του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας σήμερα με πρωτοβουλία του προέδρου του είναι από τον καιρό που ήταν πρύτανης η Κυριαζοπούλου απαξιωτικές γιά το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και κινούνται όλες προς τη μετακίνηση του τμήματος προς την Πάτρα. Αντί να προβληθεί η τρομακτική ιστορία της Εξόδου του γειτονικού Μεσολογγίου από όλους σας έτσι ώστε να πιεστούν, να πειθαναγκαστούν γιά να παραμείνουν στο Αγρίνιο γιά ευρύτερους εθνικούς και ιστορικούς λόγους σαν ιστορικό τμήμα που είναι κιόλας, εκείνοι κοιτάζουν διαρκώς προς την Πάτρα. Πιέστε τους, δώστε τους κίνητρα, γίνετε πιό ελκυστικοί. Δεν είναι δυνατό μία πόλη 100000 κατοίκων να μην έχει κάποιο μέσο πίεσης. Εκεί που πέτυχε το Ρέθυμνο του 1977 με 20000 κατοίκους, η Καλαμάτα το 2000 με 50000 κατοίκους και η Κέρκυρα, η Κομοτηνή κι άλλες πόλεις, εσείς γιατί δεν μπορείτε να πετύχετε; Εδώ ακόμα και τα Τρίκαλα έχουν γίνει ελκυστική πόλη.
    γ)Δεν έχετε πολιτικούς. Οι του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική, αμέσως, αντί να κάνουν αυτοκριτική γιά τις συνέπειες των συγχωνεύσεων στην περιοχή, όπου και οι δύο πρυτάνεις επέδειξαν στρατηγική αδιαφορία, προτίμησαν να ρίξουν την μπάλα στην κερκίδα και να πούν ότι φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που επιδιώκει τη μείωση των φοιτητών που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Τα ίδια και τα ίδια χιλιακουσμένα επιχειρήματα και στο μεταξύ τα τμήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αντίθετα, οι της Ν.Δ. με μεγάλη εξαίρεση το δήμαρχο Αγρινίου, τα ρίχνουν στο Γαβρόγλου που έκανε τις συγχωνεύσεις με τα ΤΕΙ. Όμως η Κεραμέως δεν αμφισβήτησε καμία συγχώνευση του Γαβρόγλου και προωθεί ακόμα μία, αυτή της ΑΣΠΑΙΤΕ με το ΕΚΠΑ. Δεν αμφισβήτησε καμία συνέπεια των συγχωνεύσεων, όπως γιά παράδειγμα είναι η άδικη κατάργηση του ΔΠΠΝΤ. Ποιοί μένουν που έχουν πάρει καθαρές θέσεις υπέρ του Νομού; Οι του ΚΚΕ, οι του ΚΙΝΑΛ και όλοι οι δήμαρχοι εκτός ίσως του Δήμου Μεσολογγίου, Αυτοί έχουν κονδύλια που μπορούν να προβάλλουν το δίκαιο του αγώνα σας με συνεχείς δημοσιεύσεις.
    γ)Να έρθετε επειγόντως σε συνεννόηση με τους φορείς της Αιγιάλειας και της Ηλείας, έτσι ώστε από κοινού να απειλήσετε με τιμωρία τον πρύτανη Μπούρα μέσω της Περιφέρειας. Αυτά έγιναν στη συγχώνευση της Θεσσαλίας όπου καταργήθηκαν 3 ιδρύματα κι ο περιφερειάρχης Αγοραστός απείλησε τότε τους ακαδημαϊκούς του Βόλου ότι θα τους κόψει την επιχορήγηση. Τότε μόνο υποχώρησαν και δεν τους πέρασε γιατί αρχικά είχαν δείξει τις ίδιες διαθέσεις με τον Μπούρα και τους συνεργάτες του.
    δ)Να οργανωθεί μία μεγάλη κινητοποίηση στο Αγρίνιο όπως λέτε γιά όλα αυτά τα θέματα και άμεσα, τώρα που οι συνθήκες συγχρωτισμού καλυτερεύουν και έρχεται καλοκαίρι.
    ε)Να κινητοποιήσετε τους θιγόμενους φοιτητές. Γνωρίζετε ότι στη συγχώνευση των ιδρυμάτων της Θεσσαλίας γιά να κατευναστούν οι αντιδράσεις, ιδρύθηκαν Γενικά τμήματα και στη Λαμία και στη Λάρισα γιά να παρακολουθούν και να βοηθούν τους φοιτητές των καταργούμενων τμημάτων; Εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο ούτε στο Μεσολόγγι που καταργήθηκαν 2 τμήματα, ούτε στο Αγρίνιο που καταργήθηκε το ΔΠΠΝΤ, ούτε στο Αίγιο που καταργήθηκε η Οπτική. Τί στην ευχή κάνουν επιτέλους οι φοιτητικές παρατάξεις; Κινητοποιούνται μόνο γιά τους Παλαιστίνιους, γιά το Ζακ, ή δεν ξέρω γω γιά οποιαδήποτε αθηναϊκή ανθυποευαισθησία; Γιά τα τοπικά, τα ατομικά τους θέματα, τα θέματα που αφορούν το μέλλον τους, δεν μπορούν να φωνάξουν και σκόρπισαν όλοι στις γειτονικές πόλεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Δες ακόμα
Close
Back to top button