ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Θετικές εξελίξεις για τρία μουσεία του δήμου Μεσολογγίου

Ανοίγει χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Πινακοθήκης, του Κατράκειου και του Μουσείου Παλαμά

Ανακοινώθηκε στην «Διαύγεια» η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει με 1,4 εκατ. ευρώ τον Δήμο Μεσολογγίου για την αποκατάσταση της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Μουσείου Κατράκη και του Μουσείου Κωστή Παλαμά, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος.


Στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος προβλέπεται η αποκατάσταση και αναβάθμιση των χώρων των παραπάνω κτιρίων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ορθή φύλαξη και προβολή των μουσειακών εκθεμάτων, η προσβασιμότητα τους και η αύξηση της επισκεψιμοτητάς τους. Ειδικότερα, πέραν των εργασιών αποκατάστασης προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την επαρκή ψύξη και θέρμανση των χώρων, παρεμβάσεις στον φωτισμό, συντήρηση των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, διασφάλιση της πρόσβασης σε ΑΜΕΑ και άλλων παρεμβάσεων για την συνολική αναβάθμιση των κτιρίων και των περιβαλλόντων χώρων.

Είναι μια θετική εξέλιξη για τον Δήμο Μεσολογγίου καθώς τα εν λόγω κτίρια χρήζουν της ανάγκης συντήρησης και καλύτερης λειτουργίας.

Από δω και πέρα ο Δήμος πρέπει να ετοιμάσει τις σχετικές μελέτες ώστε να είναι έτοιμες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024 που είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσής τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

aixmi-news.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button