Θέατρο

Θεματικές από το Μικρό Θέατρο

pol-mikrotheatro-thematikes2014‏a

Το Μικρό Θέατρο φέτος απασχολεί καλλιτεχνικά το κοινό του Αγρινίου με δύο θεματικές: ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΓΗ.

Σε μια εποχή όπου η βία – σωματική, λεκτική, ψυχολογική -βρίσκεται δυστυχώς στην επικαιρότητα, η ανάγκη να μιλήσουμε γι’αυτήν είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Τόσο βαθιά ανάγκη όσο και αυτή της επιστροφής στις ρίζες της πατρίδας και της δικής μας γης. Έτσι φέτος το Μικρό Θέατρο ασχολείται σοβαρά με τις δύο αυτές θεματικές.

pol-mikrotheatro-thematikes2014‏c

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού ξεκίνησε να ταξιδεύει από τον Νοέμβριο έως και τον Ιανουάριο στο Μικρό Θέατρο, με την παιδική επαγγελματική παράσταση «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ» με τις ηθοποιούς Φρύνη Θετάκη, Κατερίνα Καραδήμα και Δανάη Σπηλιώτη . Μία παράσταση που είχε θερμή ανταπόκριση από μικρούς και μεγάλους. Το θέμα συγκίνησε και αφύπνισε τους μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα να αναλάβουν θεατρική δράση τα ίδια τα παιδιά.

Έτσι, τον Ιούνιο του 2014, αναμένουμε να δούμε δύο παραστάσεις ακόμα, με θέμα τη σχολική βία. Η πρώτη από το τμήμα παιδιών 8 έως 11 ετών με τίτλο «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΥΝΗΓΗΤΟ;» και η δεύτερη από το τμήμα εφήβων με τίτλο «ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ;»

pol-mikrotheatro-thematikes2014‏d

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΓΗ

1η  Μαρτίου θα κάνει πρεμιέρα η επαγγελματική θεατρική παράσταση «ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ» σε σκηνοθεσία της Αγρινιώτισσας Γεωργίας Μαυραγάνη, με θέμα τα καπνά. Κόπος, αλήθειες, αδικίες, βαθιές ρίζες, γη. Μία παράσταση για τους καπνοκαλλιεργητές και τους καπνεργάτες που βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων του τόπου μας. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ – μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου – στο οποίο συμμετέχει όλο το Αγρίνιο με εικόνες, μνήμες, εμπειρίες, μαρτυρίες και κυρίως, με μυρωδιά – ψυχή καπνού.

pol-mikrotheatro-thematikes2014‏d

Τον Ιούνιο θα ανέβει η παράσταση της ομάδας ενηλίκων του Μικρού Θεάτρου «Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα. Μία παράσταση για τον πόθο της επιστροφής στην πατρίδα γη και το ανεκπλήρωτο. Η Λιαλιώ που προσπαθεί να επιστρέψει στην πατρίδα , ο μπάρμπα Μοναχάκης  που δεν αφήνει τη δική του «πατρίδα» να φύγει, ο Μαθιός που ψάχνει ακόμα τη δική του και ίσως τη βρει κοντά στο Λιαλιώ κι ένα ολόκληρο νησί στο πόδι να αγρυπνά από μια βάρκα.  «Να έμβαινα σε μια βαρκούλα τώρα δα… έτσι μου φαίνεται ….να φτάναμε πέρα!!»

pol-mikrotheatro-thematikes2014‏b

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΕΝΤΡΟΥ 26 ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΗΛ. 2641046619

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button