ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προκαταρκτική για την Εγνατία διέταξε η Εισαγγελία

Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Επικίνδυνη η Εγνατία Οδός, έτοιμη να καταρρεύσει η σήραγγα Ανήλιου»

Την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας Ιωαννίνων με αφορμή τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου στην επικινδυνότητα της Εγνατίας Οδού και σε σήραγγα στην περιοχή που παρακάμπτει την Κατάρα και είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Οι αναφορές του Περιφερειάρχη έγιναν κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την περασμένη Πέμπτη


Στην Περιφερειακή Επιτροπή μετείχαν οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τα εκλεγμένα μέλη της όπως και εκπρόσωποι των δύο άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που δεν μετέχουν στη συνεδρίαση αλλά παρακολουθούν τις εργασίες της.

Οι συνεδριάσεις αυτές δε, εκ του νόμου είναι δημόσιες και μπορούν να τις παρακολουθούν και πολίτες.

«Η Εγνατία Οδός σήμερα είναι επικίνδυνη.. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η συντήρηση που γινόταν ήταν πολύ επιφανειακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Συνέχισε με ειδική αναφορά στη σήραγγα λέγοντας πως «θα σας πω μόνο ένα πράγμα που πρέπει άμεσα να γίνει.. Είναι η μία από τις δύο σήραγγες της Κατάρας. Πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα».

Στο ερώτημα που τέθηκε «γιατί» η απάντηση ήταν αφοπλιστική.

«Γιατί μπορεί να συμβεί ατύχημα.. Η σήραγγα έχει χαλάσει.. Όλα από κάτω. Είναι έτοιμo να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολύ δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής

Σοβαρές καταγγελίες για την Εγνατία Οδό και την ελλιπή συντήρηση του μεγαλύτερου οδικού άξονα της χώρας έγιναν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής!

Παρουσία των μελών της επιτροπής και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Γιάννη Στέφου, Στέφανου Ζούμπα και Γιώργου Πρέντζα) ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την Εγνατία έναν επικίνδυνο δρόμο και ανέφερε ότι μία από τις σήραγγες, στο τμήμα που παρακάμπτει την Κατάρα, έπρεπε να έχει ήδη κλείσει, καθώς είναι έτοιμη να καταρρεύσει!

«Η Εγνατία Οδός είναι επικίνδυνη. Η συντήρηση ήταν επιφανειακή, μια πέτσα άσφαλτο. Η πρώτη σήραγγα στην Κατάρα πρέπει να κλείσει. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει», ανέφερε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά του αφορά τη μεγάλη σήραγγα Ανηλίου. Όπως σημείωσε η σήραγγα «πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα» και συμπλήρωσε πως «μπορεί να συμβεί ατύχημα. Η σήραγγα έχει χαλάσει. Όλα από κάτω. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολύ δουλειά». Υποστήριξε δε ότι η «Εγνατία ΑΕ έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό αύξηση στα διόδια για να μπορέσει να καλύψει το κόστος της συντήρησης».

epiruspost.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button