Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός και ο Νίκος Κορδόσης συγχαίρουν την Ολυμπία Βικάτου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός πληροφορηθείς την επιλογή της Αρχαιολόγου, Δρ. Ολυμπίας Βικάτου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού «συγχαίρει από καρδιάς και εύχεται πλούσιο τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος στο έργο που καλείται να υπηρετήσει από τη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνει».

Τα ανωτέρω αναφέρει ανακοίνωση ο Μητροπολίτης  που σημειώνει πως η κ. Ολυμπία Βικάτου με ένα πλούσιο και πολυσχιδές επιστημονικό, ανασκαφικό και συγγραφικό έργο στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία χαίρει της εκτιμήσεως και της ευρείας αναγνωρίσεως, καθώς έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης με άκρως επιστημονικό τρόπο και επαγγελματισμό τα ιδεώδη της έρευνας, της προστασίας και της αναδείξεως της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.


«Αφήνοντας πίσω στην Αιτωλοακαρνανία μια πλούσια παρακαταθήκη σε ανασκαφές και έργα ΕΣΠΑ, επαξίως καλείται να αναλάβει μια εξίσου νευραλγική θέση στο Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία είμαι βέβαιος, ότι θα υπηρετήσει με συναίσθηση καθήκοντος, επιστημονική συνείδηση και συστηματική επιμέλεια», καταλήγει η δήλωση του Σεβασμιωτάτου.

Συγχαίρει και ο Νίκος Κορδόσης

«Με αισθήματα άκρατης χαράς πληροφορήθηκα την επάξια επιλογή της ως διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Διεξόδου, Νίκος Κορδόσης, από μεριάς του στο συγχαρητήριο μήνυμά του για την κ. Βικάτου.

Αναλυτικά:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος είχε την τύχη την τελευταία δεκαετία να διευθύνεται όχι απλά και μόνο από μία εξαίρετη και παθιασμένη με την δουλειά της επιστήμονα αλλά από μία σκαπανέα του Πολιτισμού που κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνει πράξη την ίδρυση και λειτουργία ενός «κοσμήματος» που φέρει την επωνυμία «Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου».

Μιλάω για την αρχαιολόγο Ολυμπία Βικάτου για την οποία με αισθήματα άκρατης χαράς πληροφορήθηκα την επάξια επιλογή της ως διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button