ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Φ. Ζαΐμης: Ζητά την ακύρωση του συνεδρίου της Επιτροπής Παράκτιων Περιφερειών

Λόγω της απαράδεκτης στάσης των αρχών της Τουρκίας απέναντι στον Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, έπειτα από συνεννόηση με την ηγεσία της Επιτροπής Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) την οποία εκπροσωπεί στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (ARLEM) της Επιτροπής των Περιφερειών, αποφάσισε την ακύρωση της συμμετοχής του στο προγραμματισμένο συνέδριο στην Σμύρνη.

Ο λόγος που οδήγησε τον Αντιπεριφερειάρχη να ακυρώσει την συμμετοχή του είναι  η απαράδεκτη στάση των αρχών της Τουρκίας απέναντι στον Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.


Παράλληλα, με επιστολή του προς τους διοργανωτές, ο κ. Ζαΐμης ζητάει την ακύρωση του συνεδρίου και τη διεξαγωγή του σε νέα ημερομηνία.

Στην επιστολή ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει, μεταξύ άλλων,  τα εξής: 

«Θα πρέπει να ακυρωθεί όλη η συνδιάσκεψη, να καθορισθεί νέα σύγκλησή της, καθώς οι συναντήσεις και οι επικείμενες συζητήσεις, που είχαν προγραμματιστεί, δεν δύναται να γίνουν κάτω από τεταμένο και προβληματικό κλίμα.

Δεν απογοητευόμαστε όμως και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία των χωρών και λαών της Μεσογείου σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος για το καλό των κοινωνιών και πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών και αξιακών κεκτημένων της καλής γειτονίας και συμπεριφοράς.

Αναμένω μια επίσημη απάντηση στο θέμα της ακύρωσης του συνεδρίου και της οριστικοποίησης νέας ημερομηνίας.

Αναμένουμε μια επίσημη απάντηση στο θέμα της ακύρωσης του συνεδρίου και της οριστικοποίησης νέας ημερομηνίας και παράλληλα θα προσπαθούμε αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές να τις κοινοποιούμε στα εκάστοτε ευρωπαϊκά όργανα αλλά και στα ΜΜΕ και όχι μόνον σε διμερές επίπεδο».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button