ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Δεκαετή μίσθωση και δέσμευση του ιδιοκτήτη για άμεσες εργασίες επιδιώκει ο Δήμος

Στο χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, προ ημερήσιας διάταξης, τέθηκε ξανά επί τάπητος το ζήτημα του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου και των εγκαταστάσεών του.

Η νεώτερη εξέλιξη που καταγράφεται έγινε γνωστή δια στόματος του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Παιδείας, Χρήστου Ζαρκαβέλη, ο οποίος και ενημέρωσε ότι ο Δήμος επιδιώκει την δεκαετή μίσθωση του υφιστάμενου κτιρίου, με παράλληλη δέσμευση του ιδιοκτήτη να προβεί εντός ενός έτους από την υπογραφή στις απαιτούμενες εργασίες.


Ειδικότερα ο Χρήστος Ζαρκαβέλης, απαντώντας σε μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου αναφορικά με το κτηριακό ζήτημα ανέφερε:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε ότι το 3ο Γυμνάσιο δεν θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ήμουν ο πρώτος που επιδίωξα να βρω τον τρόπο πώς θα παραμείνουν τα παιδιά στον χώρο που μισθώνεται από το 1972. Προέχει η ασφάλεια των παιδιών, είναι προαπαιτούμενο.

Ο Δήμος δεν μπορεί να δεσμευθεί, δεν είναι δουλειά του. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Δήμος μαζί με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση για τα παιδιά μας. Έχω ζητήσει από την επιτροπή καταλληλότητας που προεδρεύει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας να μπούμε σε δεκαετές μίσθωμα όπου ο ιδιοκτήτης σε ένα χρόνο από τώρα θα παρέχει τις παρεμβάσεις ώστε τα παιδιά να είναι σε ασφαλή χώρο.

zarkavelis

Αν δεν γίνει αυτό τότε ο Δήμος θα καταγγείλει την σύμβαση. Ζητάμε από αυτόν να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες, το συμφωνητικό να είναι τέτοιο ώστε αν δεν γίνουν οι παρεμβάσεις να βγουν από τον χώρο. Άλλη καταλληλότητα το 2010, άλλη το 2024.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω το πρακτικό καταλληλότητας από την επιτροπή. Μόλις το έχω θα το κοινοποιήσω στον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο. Όλοι εξ αρχής είχαμε αποφασίσει το σχολείο να παραμείνει. Ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την υποβάθμιση σχολικών μονάδων.

Καταλαβαίνω την αγωνία, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θέλουμε να έχει ξεκάθαρη θέση και θεωρώ ότι θα έχουμε αίσιο τέλος για τα παιδιά μας».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Ένα Σχόλιο

  1. Από σοβαρότητα, χρυσόψαρο. 1)τα μισθώματα που κατεβληθησαν από το 1972εχτιζαν τριπλάσια σχολικά κτίρια, 2)διπλα στο 4ο Γυμνάσιο υπάρχει κτίριο που είχε παραχωρηθεί στο πάλαι ποτέ Πανεπιστήμιο Δυτ. Ελλάδας , τώρα πλέον στέκει κλειδωμένο, πάλι καλά. 3)ποιο είναι το νέο μίσθωμα και γιατί ο ιδιοκτήτης άλλαξε γνώμη; μήπως λόγω Πάσχα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button