ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Τα 6 κορυφαία tips για τη σωστή περιποίηση του αυτοκινήτου σας!

Για τον περισσότερο κόσμο, το αμάξι είναι το κύριο (αν όχι το μοναδικό) μέσο μετακίνησης, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται συχνότατα μέσα στην καθημερινότητά μας.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως το όχημά σας, λόγω της τακτικής χρήσης, λερώνεται εύκολα, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να το διατηρείτε πάντα καθαρό και αστραφτερό, κάτι που μπορείτε να πετύχετε μόνο με τη βοήθεια κορυφαίων προϊόντων περιποίησης αυτοκινήτου.


Για να μάθετε πώς να το κρατάτε πάντα καθαρό, συνεχίστε να διαβάζετε, καθώς παρακάτω θα βρείτε τα 6 κορυφαία tips εσωτερικής αλλά και εξωτερικής περιποίησης και φροντίδας του αμαξιού σας!

1.      Σκουπίζετε τακτικά το εσωτερικό

 

Διατηρήστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας καθαρό και τακτοποιημένο, σκουπίζοντας τακτικά με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι τα πατάκια, τα καθίσματα, το ταμπλό κ.λπ.

Χρησιμοποιήστε ένα εξάρτημα μαλακής βούρτσας για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα από δυσπρόσιτες περιοχές, όπως λεπτά χωρίσματα.

Ακόμα, φροντίστε να σκουπίζετε τακτικά τις επιφάνειες με ένα απαλό καθαριστικό και ένα πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τους λεκέδες.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που αγγίζονται συχνά, όπως είναι το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων και το ταμπλό.

2.      Κρατήστε μακριά τις οσμές

Καταπολεμήστε τις δυσάρεστες οσμές στο αυτοκίνητό σας, αερίζοντάς το τακτικά (π.χ. ανοίγετε τακτικά τα παράθυρα, αφήστε μια φορά ανοιχτές τις πόρτες για κάποια ώρα κ.λπ.) και χρησιμοποιώντας προϊόντα εξουδετέρωσης οσμών, όπως αποσμητικά ή αρωματικά αυτοκινήτου, σπρέι για τα υφάσματα κ.λπ.

Έτσι, το εσωτερικό του οχήματός σας θα αποπνέει πάντα φρεσκάδα, ενώ θα σας προσκαλεί για μια ακόμα πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία.

3.      Βάλτε καλύμματα καθισμάτων

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά καλύμματα για τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να τα διατηρείτε πάντα καθαρά.

Η χρησιμότητα των καλυμμάτων είναι τεράστια, καθώς αποτρέπει την επαφή των καθισμάτων με βρωμιά, σκόνη και λεκέδες. Ειδικά οι τελευταίοι μπορεί να αποδειχθούν επίμονοι και να σας παιδέψουν όταν θα επιχειρήσετε να τους αφαιρέσετε.

4.      Βάλτε στο πρόγραμμα το τακτικό πλύσιμο

Ας φύγουμε τώρα από την εσωτερική περιποίηση και ας περάσουμε στην εξωτερική.

Το τακτικό πλύσιμο του εξωτερικού του αυτοκινήτου σας είναι μια από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που θα μπορούσαμε να σας δώσουμε.

Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνετε τη βρωμιά, τη σκόνη κ.λπ. από το αμάξωμα και θα κρατάτε πάντοτε το αμάξωμα καθαρό και αστραφτερό.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ήπια κυρίως καθαριστικά και σαμπουάν προκειμένου να μην προκαλέσετε κάποια σοβαρή ζημιά στο χρώμα του αμαξιού, αλλά και μαλακά σφουγγάρια ή πανιά μικροϊνών.

Μετά το πλύσιμο, φροντίστε να στεγνώνετε καλά το όχημα με μια καθαρή πετσέτα για να αποφύγετε τον σχηματισμό κηλίδων νερού.

5.      Προστατέψτε το χρώμα με κερί

Εφαρμόστε μια στρώση κεριού για να προστατεύσετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας από τις ηλιακές ακτίνες, τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τις έντονες καιρικές συνθήκες.

Το κερί δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα που ενισχύει τη λάμψη και απωθεί το νερό, αποτρέποντας επίσης το ξεθώριασμα του χρώματος.

Επιλέξτε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για καλύτερα αποτελέσματα.

6.      Κρατήστε τα τζάμια καθαρά

Διατηρείτε τα παράθυρα και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας καθαρά και καλά συντηρημένα για βέλτιστη ορατότητα και εμφάνιση.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό τζαμιών και ένα πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις μουτζούρες από τις γυάλινες επιφάνειες. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε μια ένα προϊόν για την απώθηση της βροχής, για βελτιωμένη ορατότητα σε υγρές συνθήκες.

Ακολουθώντας αυτές τις έξι κορυφαίες συμβουλές για την ολοκληρωμένη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματός σας θα είναι καθαρό, προστατευμένο και καλά συντηρημένο για τα επόμενα χρόνια.

Ο τακτικός καθαρισμός, η προστασία και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα διατηρήσουν το αυτοκίνητό σας στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση και απόδοση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

 

Χορηγούμενη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button