ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εσύ προσέχεις την διατροφή σου;

Σημαντική παράμετρος τι επιλέγουμε από το super market – Μια νέα σημαντική έρευνα καταγράφει τις «επικίνδυνες» διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Τα στοιχεία προκύπτουν από την «Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας» που διεξήχθη σε δείγμα 4600 ατόμων, με αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού. Η μελέτη διεξήχθη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ευρήματα είναι ανησυχητικά: οι Έλληνες καταναλώνουν λίπος, κορεσμένα λιπαρά και πρωτεΐνη πέραν των ημερησίων επιτρεπτών ορίων.


Συγκεκριμένα, ο ελληνικός πληθυσμός έχει διατροφικές συνήθειες που προσδίδουν λίπος, κορεσμένα λιπαρά και πρωτεΐνη πάνω από τις συστάσεις. Αυξημένες τιμές λιπιδίων φαίνεται να έχουν περίπου 1 στους 4 Έλληνες, ενώ τα ποσοστά φτάνουν στο 50%+ στα άτομα άνω των 60 ετών.

Διαπιστώνεται χαμηλή πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, Ε και Κ αλλά ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη βιταμίνη D. Τέλος, Ένας στους πέντε Έλληνες ακολουθούσε πλήρως καθιστική ζωή, ενώ μόλις το 40% των ανδρών και των γυναικών είχε επαρκή επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Η λύση είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες η μεσογειακή διατροφή.

Η μεσογειακή διατροφή έχει αξιολογηθεί ως η κορυφαία διατροφή για τον οργανισμό. Υπάρχει όμως και μια σύγχυση γύρω από αυτήν. Μεσογειακή διατροφή δεν είναι οτιδήποτε περιέχει ελιά, ελαιόλαδο, λαχανικά ή ψάρι. Χρειάζεται έμφαση στην ποιότητα και την σωστή επιλογή. Και άρα σημαντικό ρόλο παίζει από που ψωνίζουμε τις πρώτες μας ύλες.

Τα My Market προσφέρουν όλες τις πρώτες ύλες που χρειάζεται ο καταναλωτής για να ακολουθήσει την Μεσογειακή Διατροφή στην καθημερινότητα του. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής περιλαμβάνουν την υψηλή κατανάλωση ελαιόλαδου, οσπρίων, φρούτων και λαχανικών, ανεπεξέργαστων δημητριακών καθώς και μέτρια προς υψηλή κατανάλωση ψαριών, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών και χαμηλή κατανάλωση κρέατος.

Στα My Market δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα (φρούτα και λαχανικά) που είναι πιστοποιημένα και με δυνατότητα ιχνηλασιμότητας προέλευσης και παραγωγού. Προϊόντα μικρών παραγωγών ελληνικά κρέατα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας υψηλής διατροφικής αξίας για να είναι το ελληνικό τραπέζι μια υγιεινή απόλαυση.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button