Θέατρο

Διάλεξη για το θεατρικό παιγνίδι

pol-akadimia-politon-theatroΣυνεχίζονται τα μαθήματα από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Ακαδημίας Πολιτών στο Αγρίνιο με θεματική ενότητα: «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» για το τρέχον εξάμηνο.

Ο εισηγητής και το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2013  είναι : o Πελεκάνος Απόστολος (ιδιότητα: ηθοποιός) με θέμα: «Θεατρικό παιχνίδι »

Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ηθοποιοί, Θεατρολόγοι, Σκηνοθέτες θα συνδέσουν την Ψυχολογία με τη Σκηνή του Θεάτρου, ζωτικό χώρο του ηθοποιού.

Μέσα από τον παραλληλισμό, το κάθε μέλος της Ακαδημίας θα μπορέσει να κατανοήσει περισσότερο τα κίνητρα, τους μηχανισμούς άμυνας, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις επιθυμίες του, ανακαλύπτοντας αθέατες πλευρές του εαυτού του, μέσα από το προβαλλόμενο «προσωπείο», με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο. Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία, η ταύτιση, η σύγκριση ή ακόμα και η απόρριψη στοιχείων που παρατηρεί το άτομο στη «μάσκα» του ηθοποιού σκοπό έχει να οδηγήσει στη μέθεξη, στην αυτο-κάθαρση και στην αυτο-πραγμάτωση κάθε προσωπικότητας.

Η νέα θεματολογία, που χαρακτηρίζεται από καινοτομία και πρωτοπορία, ενισχύει την προσωπική έκφραση, την αυτοπεποίθηση και τη διαπροσωπική επικοινωνία. Παράλληλα, απελευθερώνει τη φαντασία και ενδυναμώνει τη δημιουργικότητα του ατόμου, ενισχύοντας το αίσθημα της προσωπικής και συλλογικής αξίας.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας των Πολιτών Αγρινίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με την συντονίστρια στα τηλέφωνα 6946822173 και 6983200598. Οι κοινωνικές Συζητήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρες: 18:00 – 21:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button