Θέατρο

Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές δημιουργούν πολιτισμό

pol-festival-abathmias1

Το φιλόδοξο 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ  5-9 Ιουνίου ξεκίνησε με πρωτοβουλία του συλλόγου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου “Κοσμάς ο Αιτωλός”, με τη βοήθεια και τη στήριξη των Συλλόγων Γονέων και του ΔΗΠΕΘΕ. Η αποδοχή έως τώρα της προσπάθειας αυτής είναι αξιοσημείωτη και δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα οι διοργανωτές από τώρα να σκεφτούν για την δημιουργία ενός νέου θεσμού, από αυτούς που τόσο έχουν ανάγκη η τοπική κοινωνία και ειδικά τα παιδιά στην πόλη του Αγρινίου.

Σήμερα  νωρίτερα το απόγευμα ανέβηκε έργο που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στο ΔΗΠΕΘΕ, το “Δρακοπαραμύθι” σε διασκευή της εκπαιδευτικού Βασιλικής Τσώνη που ανέβασε το 17ο Δημοτικό Σχολείο.

pol-festival-abathmias2
Συνέχεια από  το 21ο Δημοτικό Σχολείο με τη διασκευή του έργου του Όσκαρ Ουάιλντ “Ο νεαρός Βασιλιάς”, δοσμένο από τη ματιά του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Βασίλη Κομπορόζου. Τα σκηνικά ήταν από την κ. Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και τον κ. Βασίλη Κομπορόζο με τη βοήθεια των παιδιών

Δυο λόγια είπε και ο διευθυντής του 21ου Δημοτικού κ. Ιωάννης Βλαχομήτρος που έκανε λόγο για μια ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά ένα κόσμο που οι γονείς τους χωμένοι μέσα στην καθημερινότητα δεν μπορούν πια να ζήσουν, αλλά και ο κ. Κομπορόζος.
Αρωγός στάθηκε ο Σύλλογος των Γονέων του 21ου παρέχοντας θερμή υποστήριξη στα παιδιά.

Το έργο αναφέρεται  σε ένα πάμφτωχο νέο που γίνεται βασιλιάς και κανείς δεν ξέρει αν θα κυβερνήσει σαν όλους τους άλλους ή θα είναι κάτι διαφορετικό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button