Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη στον ορεινό Βάλτο σε εικόνες

Περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου πραγματοπoίησε χθες, Παρασκευή 22 Ιουνίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Ο κ. Στυλιανίδης παρουσίασε το RescEU, ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών σε ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον» που έλαβε χώρα στο Περδικάκι του ορεινού Βάλτου.
Συμμετείχαν επίσης οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και συντονόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.
Κύριο στοιχείο της πρότασης, RescEU είναι η συγκρότηση εφεδρικών δυνατοτήτων πολιτικής προστασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη, ειδικές αντλίες νερού, ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, κινητά νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης.
Μετά την ημερίδα ο Επίτροπος και οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα πολιτιστικά μνημεία της Κοιλάδας του Αχελώου και επίσκεψη σε μικρά έργα της περιοχής που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά το τέλος της ημερίδας από κοινού οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το υδροηλεκτρικό έργο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή καθώς και τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση του γεφυριού του Αυλακίου μετά την εγκατάσταση εργολάβου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η επίσκεψη έκλεισε με τραπέζι στην πλατεία στο Αυλάκι όπου όλοι απόλαυσαν την φιλοξενία των υπέροχων ανθρώπων της περιοχής.

Στο Περδικάκι του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης παρουσίασε το πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών RescEU, που τα κράτη μέλη θα εφαρμόσουν από το 2021.
Στο Περδικάκι του ορεινού Βάλτου ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης παρουσίασε το πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών RescEU, που τα κράτη μέλη θα εφαρμόσουν από το 2021.
οι βαλτινοί γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στο Περδικάκι, συμμετέχοντας πολλοί από αυτούς ενεργά στο διάλογο που αναπτύχθηκε.
Οι Βαλτινοί γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στο Περδικάκι, συμμετέχοντας πολλοί από αυτούς ενεργά στο διάλογο που αναπτύχθηκε.

Φωτό

Μαθητές δώρισαν στον Επίτροπο πίνακες ζωγραφικής
Μαθητές δώρισαν στον Επίτροπο πίνακες ζωγραφικής.

stilanidis_koilada axeloou (2)

imerida

stilanidis_koilada axeloou (2)

Ενημέρωση για τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση του γεφυριού του Αυλακίου. 
Ενημέρωση για τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση του γεφυριού του Αυλακίου.

gefira aulakiou

Δοκιμάζοντας τσίπουρο στο Περδικάκι
Δοκιμάζοντας τσίπουρο και τοπικά προΐοντα στο Περδικάκι
Η επίσκεψη έκλεισε με τραπέζι στην πλατεία στο Αυλάκι όπου όλοι απόλαυσαν την φιλοξενία των υπέροχων ανθρώπων της περιοχής. 
Η επίσκεψη έκλεισε με τραπέζι στην πλατεία στο Αυλάκι όπου όλοι απόλαυσαν την φιλοξενία των υπέροχων ανθρώπων της περιοχής. Δεν έλειψαν οι χοροί.
Ο Περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας απουσιάζε στην Εσθονία. Παρούσα η αντιπρειφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.
Ο Περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας απουσιάζε στην Εσθονία. Παρούσα η αντιπρειφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.
Σταύρος Καραγκούνης και Στέλιος Κούλογλου με φοντο τη λίμνη Κρεμαστών 
Σταύρος Καραγκούνης και Στέλιος Κούλογλου με φοντο τη λίμνη Κρεμαστών
Στο ίδιο σημείο ο δήμαρχος Θέρμου αγναντεύει "την Αιτωλοακαρνανία από ψηλά".
Στο ίδιο σημείο ο δήμαρχος Θέρμου αγναντεύει «την Αιτωλοακαρνανία από ψηλά».
Με το δήμαρχο Καραϊσκάκη και φίλο μου Περικλή Μίγδο.
Ο Σταύρος Καραγκούνης συνομιλώντας με τον δήμαρχο Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο.
15-20 κάτοικοι της περιοχής διαμαρυρήθηακν για υποβάθμιση του περιβάλλοντος
15-20 κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button