ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος: «Επιτακτική η ανάγκη αποζημίωσης των παραγωγών λόγω της ακαρπίας»

«Για την επιτακτική ανάγκη αποζημίωσης των παραγωγών χονδροελιάς και εσπεριδοειδών της Αιτωλοακαρνανίας λόγω της φετινής ακαρπίας», κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. Αναλυτικά η δήλωση του:

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η μείωση της παραγωγής χονδροεληάς στην Αιτωλοακαρνανία ανέρχεται στο 70%, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Στο σύνολο της βρώσιμης, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή και της εληάς Καλαμών, η μείωση ανέρχεται στο 40%.

Η κατρακύλα αυτή οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες, καθώς ο καιρός ξεγέλασε τα δένδρα, τα οποία ανθοφόρησαν αλλά δεν έδωσαν καρπό. Στα εσπεριδοειδή, το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις καταστροφής και είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη αποζημίωσης των παραγωγών, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο.

Πολύ περισσότερο που το σαρωτικό κύμα ακρίβειας τινάζει κυριολεκτικά τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών στον αέρα. Παραείναι κρίσιμη η κατάσταση για να αγνοηθεί από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button