Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βαλαώρα Αγράφων: Επιτυχημένη η εκδήλωση για τον Σαρακατσάνικο ποιμενικό σκύλο (video)

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, στο χωριό Βαλαώρα Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα θεματική εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίστε τον Σαρακατσάνικο Ελληνικό Ποιμενικό Σκύλο». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγράφων σε συνεργασία με τον “Ελληνικό Ποιμενικό Όμιλο Σαρακατσάνικου Σκύλου” (Ε.Π.Ο.Σ.Σ.).

Σκοπός, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Σαρακατσάνικο Ελληνικό Ποιμενικό Σκύλο, μια μοναδική φυλή με πλούσια ιστορία και σημαντικό ρόλο στην ελληνική παράδοση. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του σκύλου αυτού, να μάθουν για την ιστορία και την εξέλιξή του, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ποιμενική ζωή.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς, σχετικά με τη φύλαξη κοπαδιών από εκπαιδευμένους Σαρακατσάνικους Ποιμενικούς Σκύλους.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Σαρακατσάνικο Ελληνικό Ποιμενικό Σκύλο. Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι σημαντική για την προώθηση της φυλής αυτής, την προστασία της κληρονομιάς μας και την ενίσχυση της σχέσης του ανθρώπου με τον σκύλο.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button