Ο Μεσολογγίτης δικηγόρος Νίκος Κορδώσης, μας βάζει στο πνεύμα του τόπου και της γεύσης του. Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κάππας και η οικογένειά του, με ορμητήριο το διβάρι τους, μας μυούν στη διαδικασία που φτιάχνει το αβγοτάραχο από τα αβγά της θηλυκής μπάφας. Το ψάρεμα στα ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας, η διαλογή, η πορεία των ψαριών στην αγορά, η χειροποίητη διαδικασία που φτιάχνει το αβγοτάραχο, η ζωή των ψαράδων και ύστερα τα μαγειρέματα που μοιράζονται όλοι μαζί στην πελάδα. Ο Χρήστος, ο γιος του Παναγιώτη, μας μαγειρεύει μπάφα κοκκινιστή με πελτέ και μας δείχνει πώς γίνεται το πετάλι,ενώ ο ψαράς Χρήστος Μοσχόπουλος μάς φτιάχνει σαβόρο.
Ο σεφ και ορνιθολόγος Νίκος Νούλας μάς ξεναγεί στα 276 διαφορετικά πουλιά του υδρότοπου του Αιτωλικού και η ξενάγηση συνεχίζεται στη μεγαλύτερη αλυκή της Ελλάδας, εκεί όπου παράγεται από τον 19ο αιώνα το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού αλατιού και η εκλεκτή αφρίνα.
Κείμενα-αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς.
Έρευνα: Αγγελική Ρίζου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.
Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη.
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου.
Production Design: Αρετή Βαρδάκη.
Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video.
Website: www.prostv.com
Facebook εκπομπής: Topikes Kouzines.
Εδώ δείτε το επεισόδιο της ΕΡΤ
webtv.ert.gr