Η ανάρτηση του Ντίνου Καραπιπέρη για τα θλιβερά επεισόδια στο Μεσολόγγι πρέπει να διαβαστεί από τον καθέναν…

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μεσολόγγι στον αγώνα Λεων Μεσολογγίου- Πρωτέας Σχηματαρίου στέρησε από την ομάδα του Μεσολογγίου το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες στους Εφήβους.

Με το σκορ στο 42-59 υπέρ της ομάδας του Μεσολογγίου (τυπικά γηπεδούχος ο Πρωτέας) και με τέσσερα λεπτά να μένουν σημειώθηκε μια απίστευτη σύρραξη, με γονείς να δέρνονται μεταξύ τους και παίκτες να εμπλέκονται.
Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά.


Η ανάρτηση του Ντίνου Καραπιπέρη, προπονητή της ΑΛΦΑ ’93, είναι μία προσέγγιση που αξίζει να διαβαστεί από όλους…

Αναφέρει αναλυτικά:

ΠΟΙΟΣ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΆ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ;

Την Τρίτη του Πάσχα, στις 7 Μαΐου 2024 στην πόλη της Άρτας, ξεκινάει η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, με τη συμμετοχή των οχτώ (; ) καλύτερων ομάδων της Ελλάδας.

Δυστυχώς από αυτούς τους αγώνες θα λείψει η ομάδα του Λέων Μεσολογγίου, που αν και η καλύτερη ομάδα της β φάσης του πρωταθλήματος ( νίκησε την ομάδα της Καρδίτσας, νικούσε την ομάδα του Σχηματαρίου για 17 πόντους 4,34 πριν το τέλος του παιχνιδιού) εντούτοις δεν θα είναι στην τελική φάση, στην μεγάλη γιορτή, στο μεγάλο ΌΝΕΙΡΟ για όλα τα παιδιά που αγαπάνε και ασχολούνται με το μπάσκετ, ιδιαίτερα για τα παιδιά της επαρχίας.

ΓΙΑΤΙ δεν θα είναι;

Αυτοί που ήμασταν στο κλειστό του Μεσολογγίου γνωρίζουμε την αλήθεια…

Μια αλήθεια η οποία ΔΥΣΤΥΧΏΣ είναι επαναλαμβανόμενη.

Μια αλήθεια η οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τα παιδιά ( αυτό εννοείται πως είναι αδιαπραγμάτευτο) μα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ το δείχνουν με ΛΑΘΟΣ τρόπο.

Μιλάω όχι για τους φίλους, τους συμμαθητές, τους συναθλητές αλλά για τους ΓΟΝΕΙΣ. ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ και ΜΑΜΑΔΕΣ.

Ναι, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας…

Η απουσία από την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων του Λέων Μεσολογγίου, έχει μια και μοναδική αιτία και ακούει στο όνομα ΓΟΝΙΟΣ.

Η αγάπη τους, το πάθος τους, η λαχτάρα τους, ο εγωισμός τους, η θέληση τους, η διάθεσή τους για προσφορά, η τάση για αποδοχή από την τοπική κοινωνία, όλα αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα που θα μπορούσαν και έπρεπε να βοηθήσουν τα παιδιά γύρισαν μπούμερανγκ και τους έκαναν κακό . Αυτοί τους απέκλεισαν!!!
Όχι η ομοσπονδία που έπραξε τα νόμιμα.

Όχι το παραμύθι ότι ο αντίπαλος προπονητής επιτέθηκε σε αντίπαλο αθλητή, ούτε ότι ο αντίπαλος αθλητής έβρισε τον αντίπαλο προπονητή ή αθλητή.

Αυτά είναι εύκολες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ακόμα και αλήθειες να ήταν.

Κάποιοι θέλησαν να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές, εντός (?!) και εκτός γηπέδου, χωρίς εννοείται να είναι αυτός ο ρόλος τους.

Κάποιοι θέλησαν να τραβήξουν τα φώτα της προσοχής επάνω τους χωρίς να το δικαιούνται.
Κάποιοι θεώρησαν ή ακόμα χειρότερα, θεωρούν, πως όλο αυτό τους ανήκει.

Έκαναν όμως λάθος. Αυτοί που άξιζαν και αξίζουν την προσοχή και την αγάπη μας είναι οι αθλητές, τα παιδιά.

Όλα τα φώτα πάνω στους αθλητές, στα παιδιά.
Οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές, τα παιδιά.
Αυτά, μαζί με τον προπονητή τους ήξεραν τον τρόπο, είχαν ανοίξει τον δρόμο και απλά τον ακολουθούσαν.
Παίζοντας ένα εξαιρετικό μπάσκετ όλη την χρονιά, κάνοντας θυσίες που μόνο αυτοί οι ίδιοι γνωρίζουν, άξιζαν και με το παραπάνω να ζήσουν αυτό το ΌΝΕΙΡΟ.

Όσοι είμαστε γονείς μπορούμε να καταλάβουμε. Ή θα έπρεπε να καταλαβαίνουμε.

Η δουλειά του μπαμπά και της μαμάς είναι να ενδιαφερθούν για την μπασκετική εκπαίδευση του παιδιού τους βρίσκοντας τον προπονητή και την ομάδα που θα εμπιστευτούν το παιδί τους. Η δουλειά τους είναι να το πάνε στο γήπεδο, στην προπόνηση ή στον αγώνα, και να καθήσουν στην εξέδρα. Να το χειροκροτήσουν είτε χάσει είτε νικήσει.

Ρωτήστε τα παιδιά, αυτά ξέρουν…

Η ΟΜΑΔΑ για τα παιδιά μας είναι μια δεύτερη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .

Μια άλλη οικογένεια, μια μεγάλη οικογένεια με συγκεκριμένους ρόλους για τον καθένα.
Σωτήρη Φαράντο πολλά συγχαρητήρια για την ομάδα που έφτιαξες με πολύ μεγάλο κόπο και πολλές θυσίες ( το γνωρίζω αυτό πάρα πολύ καλά).

ΑΘΛΗΤΕΣ – ΠΑΙΔΙΑ του Λέων Μεσολογγίου, εγώ σας ζητάω ΣΥΓΓΝΩΜΗ γιατί δεν μπόρεσα να συμβάλω έστω και στο ελάχιστο για να αποτραπεί αυτό που έγινε.

Σας ζητάω συγνώμη γιατί σαν άνθρωπος του μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια, δεν κατόρθωσα να ” εκπαιδεύσω” κάποιους γονείς ώστε να μην εκδηλώσουν αυτά τα ένστικτα.

Τέλος, σας ζητάω συγνώμη μέσα από την καρδιά μου γιατί δεν θα χαρείτε το χειροκρότημα μου στα παιχνίδια του πανελληνίου πρωταθλήματος που σίγουρα ΑΞΙΖΕΤΕ να είστε παρόντες.

Καραπιπερης Ντίνος
Προπονητής μπάσκετ

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Καραπιπέρης Μπάσκετ