Άποψη

Το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου για τις εξελίξεις στα Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

koi-apergia-idiotikoi-ypalliloi5Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις αποθήκες, στα καταστήματα και στα γραφεία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου , είναι στο  πλάι  σας απέναντι στην επίθεση που δέχεστε τους τελευταίους μήνες από την εργοδοσία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.

Δεν υπογράφουμε, δεν συναινούμε στα σχέδια της εργοδοσίας

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κλείσιμο καταστημάτων στην Αττική και πανελλαδικά. Στην Αττική κλείνει τα καταστήματα στον Αγ. Ελευθέριο, στην Πατησίων, στο Μενίδι. Το κλείσιμο αυτό συμπληρώνει μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι τώρα, όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, μείωση καταστημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία. Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ προχωρεί  στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της και εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, τάζοντας τους ότι θα πάρουν όλη την αποζημίωση που δικαιούνται  και επιπλέον 1500  ευρώ. Βαφτίζει τις μαζικές απολύσεις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Ενώ δεν είναι και λίγοι οι εργαζόμενοι που θα πεταχτούν στο δρόμο αξιοποιώντας η εταιρεία όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει για όλους τους μεγαλέμπορους και γενικά το κεφάλαιο πρώην και νυν αστικές κυβερνήσεις (π.χ προειδοποιητικές απολύσεις με την μισή αποζημίωση) .

Η CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και στην περίοδο της κρίσης αύξησε την κερδοφορία της, ως αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, μικρών παραγωγών προμηθευτών και καταναλωτών.

Έχει ηγεμονική θέση στην αγορά τροφίμων, μια αγορά στην οποία έχουν δρομολογηθεί ήδη με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 τα πάγια αιτήματα των μεγαλεμπόρων του κλάδου για κατάργηση της Κυριακής αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Είναι μια εξέλιξη που ίσως δρομολογεί γενικότερες ανακατατάξεις από την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που συνδέονται με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών. Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ με τα εκατοντάδες καταστήματα πανελλαδικά και όχι μόνο αφού διαθέτει καταστήματα  σε Βαλκάνια , Κύπρο και δραστηριοποιείται στο καλλυντικό, την ένδυση, στο φάρμακο και στο χονδρεμπόριο είναι προκλητικό να επικαλείται μείωση τζίρου και κερδών. Είναι προκλητικό για ακόμα μια φορά να φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων την όποια χασούρα έχει  λόγω οικονομικής κρίσης και  ανταγωνισμού.

Τώρα, άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας, να συζητήσουμε σε κάθε κατάστημα, να δρομολογήσουμε ακόμα και γενικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας, να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας.

Σαν σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , να μην εμπιστευτούν την εργοδοσία που προσπαθεί να μας εφησυχάσει για να μην κινητοποιηθούμε  και να κερδίσει χρόνο.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ – ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button