Άποψη

Το Πέραμα θα είναι το πέρασμα στην επόμενη φάση;

epi-porta

Μεσάνυχτα Πέμπτης ομάδα αρκετών αφισοκολλητών του ΚΚΕ δέχεται επίθεση από μαυροφορεμένους κουκουλοφόρους με λοστούς και άλλα δολοφονικά αντικείμενα. Το ΚΚΕ δείχνει τη Χρυσή Αυγή και ξεκινά ο πόλεμος των δηλώσεων.

Τέτοιας μορφής επεισόδια προσωπικά με καθιστούν καχύποπτο χωρίς να αμφισβητώ έναν ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα στα δύο κόμματα, κρατώ πάντα στο νου μου και το “κάτι άλλο”. Από τη μία πλευρά είναι ότι πρέπει για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και από την άλλη -αυτό είναι το επικίνδυνο- αποτελούν το πέρασμα στην επόμενη φάση.

Τα παιδιά που βγήκαν από το σχολείο σε μια πατρίδα χωρίς μέλλον, οι νέοι που τώρα εισήλθαν στην αγορά εργασίας αλλά δεν μπορούν να βρουν αξιοπρεπή δουλειά ή όσοι πάλι χάνουν την εργασία τους, κρύβουν μέσα τους οργή, μεγάλη οργή. Δεν είναι δύσκολο να οργανωθείς οπουδήποτε ανάλογα του τι πιστεύεις και να στοχοποιήσεις έναν αντίπαλο που μπορεί να είναι κι ο γείτονάς σου. Ή δεν είναι απίθανο να πεισθείς να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι μετέχοντας σε μια ενέργεια με σκοπό μια γενικότερη ανάφλεξη ελπίζοντας ότι παρά τη βία, ίσως μια άλλη μέρα χαράξει σύντομα.

Το 2008 η ελληνική κοινωνία με τα τότε δεδομένα πάλι έβραζε και τελικά βρέθηκε ένας βολικός Κορκονέας να ρίξει το βόλι. Αυτό που ακολούθησε ήταν πολύ καλά συντονισμένο. Πληροφορίες για επεισόδια κυκλοφορούσαν από το μεσημέρι και κάποιοι ειδοποιήθηκαν ώστε έκλεισαν εγκαίρως τα καταστήματά τους γλυτώνοντας και το περιεχόμενό τους το οποίο απομάκρυναν. Πόσοι δεν αμφιβάλλουν σήμερα ότι η δολοφονία του Γρηγορόπουλου ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός;

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Με το να σπάει πχ ο Κώστας το κεφάλι του Δημήτρη, δε θα οφεληθούμε τίποτε. Το να συντονίζουν όμως κάποιοι επίτηδες τέτοια γεγονότα μη υπολογίζοντας τη ζωή ενός 15χρονου πριν 5 χρόνια ή τις ζωές δεκάδων ανθρώπων που κάλλιστα θα μπορούσαν αρκετές να είχαν χαθεί, μου δημιουργεί έντονη ανησυχία.

Χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία. Πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση, αν δεν είναι κι αυτή στο κόλπο, να συνέλθει, να αφουγκραστεί την κοινωνία και να δώσει άμεσα λύσεις. Πρωτεύει ο λαός, το παιδί, η μάνα, ο πατέρας, παρά τα νούμερα. Έχει προτεραιότητα η στέγη, το φαγητό, η υγεία και η ασφάλειά τους.

Μόνο έτσι το Πέραμα ΔΕ θα είναι το πέρασμα σε μια επόμενη πολύ χειρότερη φάση. Διαφορετικά φλερτάρουμε επικίνδυνα με φαντάσματα του παρελθόντος.

του Στρατή Μαζίδη

freepen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button