Άποψη

Το δράμα των φοινικοειδών στο Πάρκο Ηρώων του Μεσσολογγίου ας μας γίνει δίδαγμα

koi-khpos-hroonTου Θυμάκη Νίκου, Γεωπόνος, Πρόεδρος Ελληνικής εταιρείας φίλων των φοινικοειδών.

Έχοντας τουλαχιστον εμπειρία με τα φοινικοειδή 6-7 χρόνια πριν, δούλεψα πολύ μαζί με φίλους γεωπόνους επιστήμονες για το θέμα-κάποια στιγμη , αποσύρθηκα διακριτικά από την έρευνα, που θεωρώ και πρέπει να εξελιχθεί από τους εντομολόγους πολύ περισσότερο.

Έχω όμως κάθε δικαίωμα , να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, πάντα με παρότρυνση και ποτέ με εξυπνάδα, προς κάποιους που πριν λίγο καιρό δεν ήξεραν να ξεχωρίσουν ούτε την Ουασιγκτώνια από τον Κανάριο φοίνικα. Το να είσαι Δημόσιςο Λειτουργός (κι εγώ είμαι έξάλλου ) δε σημαίνει ότι είσαι παντογνώστης στη θέση σου αλλά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Και υπεύθυνος, είναι κάποιος που ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ και δεν περιμένει να συμβεί το κακό για να αρχίσει να εφαρμόζει (? ) πρόγραμμα.

Το δράμα των φοινικοειδών στο Πάρκο Ηρώων του Μεσσολογγίου ας μας γίνει δίδαγμα , έστω και σαν κακό παράδειγμα, να μην ξαναγίνουν παραλείψεις και να μην ολιγωρούμε. Το σκαθάρι υπάρχει και τα φοινικοειδή , ακόμα κι αν κάπου ακόμα δεν έχει καταγραφεί το πρόβλημα , είναι «στην εντατική». Μη δαιμονοποιούμε τους γνώστες, γιατί κατέχουμε καρέκλα. Αν κάνουμε προσπάθεια, θα εκτιμηθεί. Να κάνουμε όμως…

Και κάτι ακόμη. Μέσα σε όλα, σήμερα ξενάγησα στον τ. Βασιλικό Κήπο , μία αγγλίδα καλλιτέχνιδα (ζωγράφο) που θα κάνει έργα σχετικά με φοινικοειδή στο Μουσείο Ισλαμικής τέχνης. Ο Φοίνικας για την Ελλάδα, είναι μέρος της Ιστορίας της.

Τελικά, για κάθε έναν ανεπαρκή και ευθυνόφοβο , υπάρχει ένας τολμηρός , ίσως καλλιτέχνης. Έτσι είναι η ζωή , και πως να την αλλάξεις κ. Αντιδήμαρχε….

Η Φύση φέρνει την ισορροπία.

Αλήθεια, τα πλατάνια στο Πάρκο Ηρώων, που είναι; Στα τζάκια;

οnairnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button