Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το ΔΙΕΚ Αγρινίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Το ΔIEΚ Αγρινίου συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ KA202 με Αρ. Σύμβ. “2020-1-EL01-KA227-ADU-094629” και τίτλο: “ RecyclART: Προγραμματική Δημιουργική Ανακύκλωση προς όφελος του περιβάλλοντος ”.

Εκεί, συμμετέχει μαζί με πέντε άλλα Ευρωπαϊκά Κέντρα, Ελλάδα η Οικολογική Κίνηση Πάτρας ως συντονιστικός οργανισμός, το Δ.Ι.Ε.Κ. Αγρινίου, Ιταλία (PROMIMPRESA), Ρουμανία (AESD), Πολωνία (FRAME) και Αλβανία (INSET).


Η 1η διεθνική  συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2021 , με τηλεδιάσκεψη και οικοδεσπότης ήταν τα δύο κέντρα από την Ελλάδα, το ΔΙΕΚ Αγρινίου και η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και στόχος της ήταν ο προγραμματισμός και ο καταμερισμός εργασιών στους εταίρους, καθώς και η υλοποίηση του πρώτου σταδίου του προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε το σχεδιασμό και την καταγραφή καλών πρακτικών ανακύκλωσης.

Στο Λοντζ της Πολωνίας στις 25 και 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνική συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού σχεδίου RecyclART. Η συνάντηση ήταν μικτή (δια ζώσης και ψηφιακά) και οικοδεσπότης ήταν ο πολωνικός εταίρος FRAME.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για το δεύτερο στάδιο του σχεδίου RecyclART και η αποτίμηση του πρώτου σταδίου. Η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και πρακτικών οδηγών με σκοπό την ενίσχυση της περιστασιακής δημιουργικής ανακύκλωσής και την σύσταση της προγραμματισμένης δημιουργικής ανακύκλωσης.

Ο στόχος του εκπαιδευτικού υλικού είναι να προωθήσει και να εξοικειώσει με την πρακτική της ανακύκλωσης αλλά και να αποτελέσει μέσο για τον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό μακροχρόνια ανέργων. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την 3η διεθνική συνάντηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, όπου θα δοκιμαστούν οι οδηγοί και το εκπαιδευτικό υλικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.recyclartproject.eu

ή τις σελίδες σε Facebook,

https://www.facebook.com/Recyclartproject

Instagram,

https://www.instagram.com/recyclart_project/

LinkedIn,

https://www.linkedin.com/in/recyclart-project-08567b216/

προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερέστερα ή να προωθήσουν τους λογαριασμούς σε φιλικά πρόσωπα.

«Αισιοδοξούμε ότι το πρόγραμμα θα συνεισφέρει ποιοτικά στη μεγάλη προσπάθεια των ευρωπαϊκών χωρών για στροφή προς την κυκλική οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΙΕΚ Αγρινίου.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button