ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Το αιολικό πάρκο στο Ξεροβούνι Ναυπακτίας «ξεσηκώνει» ξανά Κοινότητες και δήμο

Πεζοπορία - διαμαρτυρία την Κυριακή 11 Ιουλίου

Να γνωμοδοτήσει επί των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία Αιολικού στο Ξεροβούνι, στην κορυφή του Αγίου Κωνσταντίνου, κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η γνωμοδότηση αυτή,συνοδευόταν από την αρνητική απόφαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής και των τοπικών κοινωνιών Ανθοφύτου, Γαύρου, Σίμου και Παλαιοπύργου που θίγεται και περισσότερο από αυτή την επένδυση.


Ο κ.Γιώργος Αρβανίτης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παλαιοπυργιωτών εκπροσωπόντας και την τοπική του κοινότητα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εγκατάσταση αυτή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε,πρόκειται για 4 ανεμογεννήτριες,τις μεγαλύτερες που θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ύψος η κάθε μία τα 100 μέτρα,διάμετρο πτερυγίων τα 170 μέτρα,ισχύος 6ΜW.Πρόκειται συνολικά να δεσμευτεί μία έκταση 1273 στρεμμάτων με την κάθε ανεμογεννήτρια να καταλαμβάνει μία περιοχή περίπου 11 στρεμμάτων.

Αυτό που αξιώνει ο κ.Αρβανίτης είναι μία συνάντηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τη Ρ.Α.Ε.προκειμένου να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους,ενώ ο εισηγητής του θέματος κ.Κοτρωνιάς ανέφερε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι γνωμοδοτική,ενώ κρίνεται αναγκαία η παράσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποφανθεί για το θέμα.Παρότι η περιοχή διαθέτει άγρια πανίδα,αρκετές υπηρεσίες,όπως η υπηρεσία βιοποικιλότητας του υπουργείου,γνωμοδότησε θετικά-πρόσθεσε ο κ.Κοτρωνιάς.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 9 το πρωί,με σημείο εκκίνησης την Αγία Κυριακή, διοργανώνεται πεζοπορία-διαμαρτυρία προκειμένου να αναγνωριστεί η σημαντικότητα των βουνών και των δασών καθώς και να αντιληφθούν όλοι το πόσο καταστροφική είναι τελικά η “πράσινη” ανάπτυξη για την ζωή της άγριας πανίδας, των δασών και των βουνών και να φωνάξουν ένα βροντερό ΟΧΙ για την επικείμενη καταστροφή του γειτονικού όρος «Άγιος Κωνσταντίνος», αλλά και όλων υπολοίπων βουνών.

Επίσης στο χώρο,θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το ιστορικό αδειοδότησης του έργου και για την συμμετοχή του κοινού στην διαβούλευση της Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον αιολικό σταθμό στον Άγιο Κωνσταντίνο , η οποία “τρέχει” μέχρι τις 26-7-21, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του nafpakrianews.

Να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2021, είχαν δημοσιευτεί πληροφορίες πως η επίμαχη ΜΠΕ για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο , επρόκειτο να αποσυρθεί.

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button