ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αποσύρεται η «επίμαχη» ΜΠΕ για το αιολικό πάρκο στο Ξεροβούνι Ναυπακτίας

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις προ ημερών αναφορικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση τεσσάρων ανεμογεννητριών (6MW η μια) στο Όρος Άγιος Κωνσταντίνος – Ξεροβούνι (Καταφύγιο Άγριας Ζωής) στην Ορεινή Ναυπακτία.

Η επίμαχη ΜΠΕ, που συντάχθηκε από δασολόγο, αφορά την κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 24MW, της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΕΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Α.Ε.», με τέσσερις ανεμογεννήτριες, με ύψος πυλώνα 100 μέτρων και μήκος πτερυγίων 85 μέτρων, των οποίων η εγκατάσταση προτείνεται για τη θέση «Ξεροβούνι» στο όρος Αγιος Κωνσταντίνος του Δήμου Ναυπακτίας.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες τόνισαν ότι η συγκεκριμένη ΜΠΕ, σε πολλά σημεία αποτελεί ξεκάθαρη αντιγραφή από μελέτη σε περιοχή της…. Αργολίδας. Μάλιστα, για το εν λόγω ζήτημα υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Εκτός των άλλων, όπως καταγγέλθηκε, υπάρχουν πολλές σημαντικές παραλήψεις, εκθέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τόσο το οικοσύστημα όσο και τους ανθρώπους της περιοχής. Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν, εύλογα, σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες στους εμπλεκόμενους φορείς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίμαχη ΜΠΕ θα αποσυρθεί μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button