Αγορά

Θέλετε να φτιάξετε eshop; 4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα γνωστά σε όλους e-shops, γνωρίζουν ραγδαία άνοδο τον τελευταίο καιρό και αποτελούν μια καλή επένδυση για όλες τις επιχειρήσεις που δεν θέλουν απλά να μένουν παρατηρητές των εξελίξεων, αλλά να επωφελούνται από τα νέα εργαλεία που τους προσφέρει η τεχνολογία.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, η κατασκευή ενός e-shop είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, καθώς λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά οι πολίτες αφιερώνουν το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας τους στο διαδίκτυο, πραγματοποιώντας αναζητήσεις, διασκεδάζοντας και φυσικά προχωρώντας σε online αγορές. Τι λοιπόν πρέπει να προσέξετε για τη δημιουργία μιας ισχυρής online παρουσίας;

Tο λογισμικό.

Να είναι ελεύθερο, ευέλικτο, γρήγορο και να πουλάει τα πάντα. Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαθέσιμα λογισμικά που φέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά, με πιο διαδεδομένο το woocommerce.
Το WooCommerce είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο WordPress με τους χιλιάδες προγραμματιστές να το ακολουθούν και να βελτιώνουν τον κώδικα του.

Βελτιστοποίηση.

H βελτιστοποίηση είναι ίσως απο τα πιο σημαντικά πράγματα που αφορούν μια ιστοσελίδα. Θα πρέπει η σελίδα σας να μπορεί να στέκεται, με τις δικές της δυνάμεις ψηλά στις αναζητήσεις και όχι με ξένα κόλλυβα. Πχ skroutz ή BestPrice.
Οι συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης προϊόντων, σου προσφέρουν μεν πωλήσεις, αλλά εξαρτάσαι από αυτούς με σχετικά μεγάλο κόστος. Άν κάποια στιγμή θελήσεις να πάψεις να πληρώνεις και να φύγεις από τις συγκεκριμένες μηχανές, δεν παίρνεις τίποτα μαζί σου, διότι απλά όλες οι συναλλαγές έγιναν σε αυτούς και όχι στη google.

Φιλοξενία.

Για τη φιλοξενία μιας ιστοσελίδας θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκετε στην Ελλάδα. Η Ελληνική IP και η Ελληνική τοποθεσία του server, σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα, 99,9% διαθεσιμότητα (uptime) και καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Για την Google, η ταχύτητα, είναι ranking factor.

Internet Marketing.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το internet marketing. Για να γίνει ένα e-shop πετυχημένο και να αυξήσετε τις πωλήσεις θα πρέπει να επενδύσετε σε τρόπους marketing, οι οποίοι θα αυξήσουν τα κέρδη σας. Για να πετύχετε πραγματικές πωλήσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες του χώρου και να επενδύσετε σε αυτό.

Στη SEOmetrics , η εμπειρία μας στην κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop καθώς και στο Internet Marketing μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να αυξήσετε τις πωλήσεις σε ένα ήδη υπάρχων eshop, ή για να μελετήσουμε μαζί τις ανάγκες της επιχείρησής σας για την κατασκευή ενός νέου eshop στα μέτρα σας.

Ένα Σχόλιο

  1. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, στην διάσταση αυτή το παρόν άρθρο είναι χρήσιμο και επίκαιρο. Μια προσθήκη σε αυτό, για την κατασκευή eshops προτείνω την εφαρμογή της τεχνολογίας PWA (Progressive Web Apps). Με απλά λόγια όσοι την αξιοποίήσουν θα έχουν μια ιστοσελίδα για το eshop τους, η οποία από κινητές συσκευές θα συμπεριφέρεται ως mobile app, χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να κάνει κάποια εγκατάσταση στο κινητό του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button