ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θ. Παπαθανάσης: «Η στήριξη της Δημόσιας Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα»

«Η στήριξη της Δημόσιας Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα»
δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την διάρκεια της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας με θέμα «Η Νοσηλευτική Επιστήμη από το χθες στο αύριο»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και του μεταρρυθμιστικού έργου γύρω από την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην 1η Ημερίδα Νοσηλευτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου.


Ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η νοσηλευτική προσφορά στον τομέα της υγείας και υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των νοσηλευτών. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα της περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών υγείας και της ενίσχυσης της προσβασιμότητας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών νοσηλείας για όλους τους πολίτες.

Ο κ. Παπαθανάσης πραγματοποίησε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού τόσο στην περίοδο της Οικονομικής Κρίσης όσο και στην κρίσιμη περίοδο της Πανδημίας. Η στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από τους νοσηλευτές έχει υπάρξει καθοριστική και η Πολιτεία το αναγνωρίζει.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης καθώς για πρώτη φορά στη χώρα, υπάρχει ένα ολιστικό σχέδιο που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την Πρόληψη απέναντι στις κυριότερες και πιο επικίνδυνες νόσους, όπως είναι οι νεοπλασματικές νόσοι, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης κυρίως μέσω του προγράμματος πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης». Επιπλέον έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση 80 Νοσοκομειακών μονάδων και 156 Κέντρων Υγείας με προϋπολογισμό άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέλος στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πλήρωση 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης ενώ προχωρά η προκήρυξη επιπλέον 2000 θέσεων Νοσηλευτών και 6000 Ιατρών. Η στήριξη και η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

papathanasis (2)

«Η παρουσία και η ομιλία του κ. Παπαθανάση αποτέλεσαν μία σημαντική συμβολή στις εργασίες της Ημερίδας, ενίσχυσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ανάδειξης της αξίας της νοσηλευτικής στην κοινωνική προσφορά και δηλώνει τη διαρκή του αφοσίωση στην προαγωγή της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και της πρόνοιας των πολιτών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή.

papathanasis (3)

papathanasis (4)

papathanasis (1)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button