Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Τέσσερα απολαυστικά επιδόρπια για δίαιτα

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι πολλοί από εσάς, φοβούνται να καταναλώσουν επιδόρπια, καθώς πιστεύουν ότι θα πάρουν βάρος.. Άλλωστε, μέχρι τώρα πιθανότατα έχετε καταλάβει ότι τα τρόφιμα με ζάχαρη είναι επιβλαβή για το δέρμα, το σώμα και την υγεία σας. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ό,τι έχετε επιλογές όταν πρόκειται για επιδόρπιο. Στην πραγματικότητα, μερικά είναι πραγματικά χαμηλά σε θερμίδες και μπορείτε να τα απολαύσετε απολύτως χωρίς να νιώθετε ενοχές!

Μαύρη σοκολάτα


Η σοκολάτα για επιδόρπιο είναι μια κλασική επιλογή. Όταν το κάνετε, οι ειδικοί υγείας προτείνουν να επιλέξετε τη μαύρη σοκολάτα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, έχουν γίνει μελέτες που υποστηρίζουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, να σταθεροποιήσει την αρτηριακή πίεση και να ελέγξει την όρεξη.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, “Το κακάο είναι πλούσιο σε φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβανόλες που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει έως και 2-3 φορές περισσότερα στερεά κακάο πλούσια σε φλαβανόλη από τη σοκολάτα γάλακτος. Οι φλαβανόλες έχουν έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (NO) στο ενδολήθιο (την εσωτερική κυτταρική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων) που βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της ροής του αίματος, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.

Οι φλαβανόλες στη σοκολάτα μπορούν εν συντομία να αυξήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη μακροπρόθεσμες μελέτες, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη».

Φρέσκα φρούτα

Προφανώς, δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με ένα μπολ με φρέσκα φρούτα. Είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να θρέψουν το σώμα σας, επιτρέποντάς του να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σκεφτείτε τα μήλα, το ακτινίδιο και το πεπόνι για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας, για απώλεια βάρους. Για αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προτιμήστε το ρόδι, τα βατόμουρα ή τα κεράσια. Αν παλεύετε με το φούσκωμα, δοκιμάστε μπανάνες, παπάγια και ανανάδες.

Γιαούρτι

Σύμφωνα με την διαιτολόγο -διατροφολόγο Katie Tomaschko, “Ένα τρόφιμο που είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι βοηθά στη μείωση του φουσκώματος είναι το γιαούρτι. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα προβιοτικά του γιαουρτιού. Τα προβιοτικά είναι εξαιρετικά για την υγεία του εντέρου/του πεπτικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το φούσκωμα και την κοιλιακή διάταση που προκαλείται από καταστάσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Πουτίγκα με σπόρους Chia

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ αναφέρει, «Οι σπόροι Chia περιλαμβάνουν μείωση της όρεξης και του βάρους, τη μείωση των τριγλυκεριδίων και τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 2». Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών (όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα), φυτικών ινών, πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου.

healthstories

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button