Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Συνέντευξη Τύπου από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» (φωτο)

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε πριν λίγο η δημοτική παράταξη «Ανυπότακτο Αγρινίου» που συμμετέχει στις εκλογές του Οκτωβρίου στον δήμο Αγρινίου.

Κατά κύριο λόγο μίλησαν οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσώπησαν την παράταξη την δημοτική περίοδο 2019-2023. Την πρώτη διετία ο Στέλιος Μερμίγκης και την τρέχουσα διετία, ο Λευτέρης Τηλιγάδας.


Το «παρών» ακόμη έδωσαν υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης.

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Τηλιγάδας, τόνισε: «Έχω τη χαρά και τύχη να εκπροσωπώ το ανυπότακτο Αγρίνιο στο δημοτικό συμβούλιο. Το τι έχουμε κάνει θεωρώ ότι είναι γνωστά στα μέσα ενημέρωσης και σε μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας. Στις προηγούμενες εκλογές ένιωθα ότι ήμασταν σαν τον Πανιώνιο που έδινε μάχη για να μείνει στην κατηγορία. Θα μου πείτε πως συμμετείχατε σε εκλογικές διαδικασίες ενώ δεν συμφωνούσατε με τους εκλογικούς νόμους. Αυτό συνιστά και το ανυπότακτό μας. Είμαστε μια από τις δυο παλαιότερες παρατάξεις σε αυτές τις εκλογές».

Επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν ώστε να κατέλθει το «Ανυπότακτο» στις προσεχείς εκλογές, εξαιτίας των προβλέψεων του νόμου Βορίδη. Αναφέρθηκε στα στελέχη που «έβαλαν πλάτη» ώστε οι δυσκολίες να ξεπεραστούν και σημείωσε πως «ο κάθε υπουργός που έρχεται σκέφτεται πως θα κάνει τη συμμετοχή του δημότη πιο δύσκολη στα κοινά»

«Δεσμεύομαι να συγκροτηθεί ένας σύνδεσμος μικρών και πολύ μικρών κοινοτήτων με το πέρας της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο. Να ασχολείται με τα θέματα των κοινοτήτων. Όχι να αλλάξουμε μια λάμπα. Υπάρχουν ανάγκες πολιτισμού. Αυτά που παρέχει ο Δήμος με πλούσιο τρόπο στην πόλη θα πρέπει να παρέχει και στο Αφράτο των 11 κατοίκων», είπε ακόμη ο κ. Τηλιγάδας, που σημειωτέον, αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στο Αφράτο της Δ.Ε. Παραβόλας.

Τέλος, σχολίασε τις πρόσφατες αναφορές του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου: «Θα μείνω στις λέξεις του Δημάρχου. Υπάρχουν ένα συνονθύλευμα, είπε, παραγόντων που όλοι μαζί έχουμε συνωμοτήσει να τον ρίξουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι η περίοδος που περνάει είναι δύσκολη. Μας προσβάλλει όμως. Δεν αρκέστηκε σε αυτό. Είπε μάλιστα στους ψηφοφόρους του «χαστουκίστε τους». Ναι είναι μεταφορική χρήση της γλώσσας αλλά αυτός δεν είναι ο Γιώργος Παπαναστασίου που ξέρω».

Ο Στέλιος Μερμίγκης είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ένα σχήμα που δεν ανέχεται και δεν προσδοκά οι προσδοκίες του να πληρωθούν από έναν ηγέτη. Αυτό που ο μέσος ψηφοφόρος θα ακούσει από τους διεκδικητές είναι τα ίδια επι τις ουσίας πράγματα. Πράσινες, έξυπνες, αναπτυξιακές πόλεις. Δεν θα ακούσουμε τίποτα από αυτά που ορίζουν σαν θεσμικό πλαίσιο την τοπική διοίκηση. Ο λόγος τους είναι ένα κενού περιεχομένου γράμμα. Τα επίδικα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας δεν αναφέρονται. Καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να προγραμματίσει τις ανάγκες της και να αρχίσει να υλοποιεί. Δεκάδες τα δισεκατομμύρια που οφείλουν οι κυβερνήσεις στους δήμους από τις κυβερνήσεις».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρηματοδότηση των δήμων σε καίριους τομείς, όπως της πολιτικής προστασίας, της σχολικής στέγης κλπ, «ενώ την ίδια στιγμή δίνονται εκατομμύρια ευρώ σε open malls, αποτυχημένα ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλιακά δέντρα που θα φυτευτούν στο κέντρο της πόλης για να φορτίζουμε τα κινητά μας. Για ζητήματα που αφορούν το σύνολο του πληθυσμού δεν θα ακούσετε τίποτα. Ζητήματα που ξεπερνούν τα χωρικά όρια του δήμου μας, όπως το νοσοκομείο δεν θίγονται. Οι διεκδικητές πλασάρονται ως καλύτεροι διαχειριστές των έργων ΕΣΠΑ»

«Το Ανυπότακτο Αγρίνιο είναι μια φωνή για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε τις ζωές μας αξιοβίωτες. Ανυπότακτο Αγρίνιο ενάντια στα σόγια, τα βεγγαλικά, τα χαμόγελα, τα ωραία αλλά κενού περιεχομένου λόγια» συμπλήρωσε.

Η κ. Καίτη Λογκιζίδου, υποψήφια στην Δ.Ε. Αρακλύνθου τόνισε: «Αυτοδιοίκηση σημαίνει άμεση δημοκρατία. Να γίνει η κοινωνία μας μια άμεση δημοκρατία. Λαϊκές συνελεύσεις. Οι απολογισμοί να γίνονται μπροστά στους πολίτες όχι σε άδεια καθίσματα. Επιτυχία για εμάς δεν είναι τα αξιώματα και οι θέσεις. Φιλοδοξούμε σε αύξηση των ποσοστών μας για να αλλάξουμε αυτά που έχουν γίνει αυτονόητα και δεν θα έπρεπε».

anypotakto2

anypotakto3

anypotakto4

anypotakto5

anypotakto6

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button