Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σημαία της Παλαιστίνης στην Πύλη του Μεσολογγίου

Στον πιο ιστορικά συμβολικό χώρο στο Μεσολόγγι, την Πύλη, άγνωστοι ανάρτησαν την Παλαιστινιακή σημαία.

Η Πύλη της Εξόδου, ο χωματένιος φράχτης, ο Κήπος των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη και του Λόρδου Βύρωνα αποτελούν ορισμένα μόνο από τα τεκμήρια του ρόλου που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας.


Η ιστορική μνήμη ταύτισε το Μεσολόγγι με τον ξεσηκωμό του Ελληνικού λαού το 1821 για λευτεριά από την Τουρκική σκλαβιά, και συνδέθηκε στενά με μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας μας, την ηρωική «Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων», που αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα των λαών για ελευθερία.

Για αυτήν του την προσφορά στον αγώνα για την ελευθερία, το Μεσολόγγι έχει ανακηρυχθεί ως η «Ιερή Πόλη της Ελλάδας». Η µοναδική Ιερή Πόλη στον κόσµο, όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά χάρη στην επίδειξη αυτοθυσίας των κατοίκων της στο βωµό της Ελευθερίας.

«Η Πύλη της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δεν είναι χώρος για πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι χώρος Ιερός και δεν πρέπει κανείς να τον χρησιμοποιεί για τα δικά του πιστεύω», ειναι το σχόλιο που συνοδεύει τη σχετική ανάρτηση του onairnews.gr.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button