Άποψη

Πρωτομαγιά του αγώνα και της ελπίδας

koi-protomagia

Ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο.
Τα τελευταία χρόνια – ιδιαίτερα τα απάνθρωπα μνημονιακά  χρόνια – στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και σε άλλες στοχοποιημένες  απ’ τους διεθνείς τοκογλύφους Ευρωπαϊκές  χώρες, ζούμε  όλοι  μας την οικονομική, κοινωνική και εθνική  επίθεση που εξαπέλυσαν με στόχο την απόλυτη κυριαρχία τους σε λαούς και κράτη.
Σ’ αυτή τη  νέα κραυγαλέα πραγματικότητα με τις απολύσεις  να  πολλαπλασιάζονται  καθημερινά, τα τετραήμερα με μειωμένες αποδοχές, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς «ελεημοσύνης», τις περικοπές στις αμοιβές, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις  των δημοσίων υπαλλήλων, το «αν σου αρέσει» του αφεντικού, την απλήρωτη για μήνες εργασία  κ. α. Σ’ αυτή τη  νέα κραυγαλέα πραγματικότητα η εργασία επίσημα πια (ξανα)γίνεται δουλεία.
Άνεργοι ή  εργαζόμενοι – ανασφάλιστοι,  ελαστικοί ή «μόνιμοι»  δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να  πουλήσουν φτηνά  την εργασία τους μπροστά στο φάσμα της πείνας. Το σκηνικό απλώνεται καθημερινά  με τις νέες στρατιές ανέργων από μικροεπαγγελματίες  κι  αγρότες  και από νέους που απελπισμένοι –πολλοί  από αυτούς επιστήμονες – εγκαταλείπουν τη χώρα επιτείνοντας  το γενικό εφιάλτη. Κι ακόμα τα απονενοημένα διαβήματα πολιτών μπρος σ το  βρόγχο των χαρατσιών, των φόρων και των χρεών, πολύ συχνά να σκεπάζουν το τοπίο.
Αυτή η νέα κραυγαλέα πραγματικότητα όμως, έχει πατρότητα πολιτική, έχει ονοματεπώνυμο προσώπων και ταυτότητα κομμάτων, που την εφαρμόζουν.  Η καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων και η εξαφάνιση κάθε ίχνους εργασιακού κανόνα έχουν υπαίτιους αυτούς που εμπνεύστηκαν και υλοποιούν τα μνημόνια. Η σημερινή κατοχική συγκυβέρνηση  – συνέχεια των προηγούμενων – είναι  ο κομιστής της σαρωτικής φτώχιας, της καταστροφής και της δυστυχίας, είναι ο στραγγαλιστής των ονείρων της νέας γενιάς.
Το μήνυμα απ’ την εποχή του Σπάρτακου φτάνει ίσαμε σήμερα, περνώντας απ’ την πρωτομαγιά του Σικάγου στα 1886, τις πρώτες εργατικές  πρωτομαγιές 1892,93,94 στην Ελλάδα, την πρωτομαγιά των καπνεργατών στα 1936 στη Θεσσαλονίκη, την πρωτομαγιά της αντίστασης στα 1944 στην Καισαριανή…
Το μήνυμα της εργατικής  πρωτομαγιάς ταυτίζεται με τα σύγχρονα πάθη  και τον αγώνα του λαού μας για Δημοκρατική ανατροπή, για να φτάσει στις πρωτομαγιές που θα έρθουν.
-Ο Αγώνας για ψωμί και δημοκρατία συνεχίζεται
-Ο  Αγώνας για εργασιακή δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια συνεχίζεται
-Ο Αγώνας για να ταυτιστεί η εργασία με τη δημιουργία παραμένει αδιάκοπος
–  Ο Αγώνας ΣΥΝΤΟΜΑ θα δικαιωθεί γιατί η ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχει ταυτισθεί με την ΕΛΠΙΔΑ

Γραφείο τύπου Δ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button