sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πρεμιέρα για τα ηλεκτρικά ποδήλατα την Μ. Τρίτη στο Αγρίνιο- Παρουσίαση με «πεταλιές» από τον Δήμαρχο (φωτο-video)

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα από την Μεγάλη Τρίτη 27 Ιανουαρίου, μπαίνουν στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αγρινίου, που θα επιλέξουν να κάνουν τη βόλτα τους με αυτά.

Σε μια πόλη όχι και τόσο φιλική για το ποδήλατο, ο δήμος επέλεξε να αξιοποιήσει το σχετικό πρόγραμμα, που μπαίνει πλέον σε ισχύ.

Η παρουσίαση της δράσης έγινε στον σταθμό ηλεκτρικών ποδηλάτων στα παλιά σφαγεία, από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τους συνεργάτες του. O δήμαρχος μάλιστα, έκανε συμβολικά μια μικρή βόλτα στο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα για την χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Αγρίνιο.

Ο Δήμος Αγρινίου σε σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Tο Σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου παρουσίασαν ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  με τον  εκπρόσωπο της εταιρείας  Brain Box, Γιώργο  Βουλγαρούδη  και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα οφέλη της  προώθησης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης  για  την προστασία του περιβάλλοντος:

«Αλλάζουν οι συνήθειες μας και το Αγρίνιο γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τους συνδημότες μας με την ηλεκτροκίνηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για έναν σύγχρονο δήμο.  Σε εννέα σημεία της πόλης μας οι Αγρινιώτες, αλλά και οι επισκέπτες μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο για να απολαμβάνουν τη βόλτα ή για τις υποχρεώσεις τους χωρίς να αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους. Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά για ένα εύλογο διάστημα και ανάλογα με την ανταπόκριση των Δημοτών και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη λειτουργία θα γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις. Κινούμαστε στο μέλλον  δημιουργώντας σταδιακά μια  πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Οι Αγρινιώτες  και οι επισκέπτες, πολίτες άνω των 18 ετών,  θα μπορούν να  χρησιμοποιούν  δωρεάν  καθημερινά  για μια ώρα, από  Δευτέρα έως Σάββατο (7.30 π.μ. έως  9.30 μ.μ.)   α ποδήλατα που έχουν εγκατασταθεί σε 9 σταθμούς της πόλης.

Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν εγκατασταθεί στα εξής σημεία :

 1. Οδός Πολυζωίδη (Δικαστήρια)
 2. Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου
 3. Οδός Καλλέργη 5 (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία)
 4. Οδός Β. Σκιαδά 1 (Πλατεία Άρη Βελουχιώτη)
 5. Πλησίον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου
 6. Στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πανεπιστημίου
 7. Οδός Γούναρη 45 (έμπροσθεν γηπέδων μπάσκετ)
 8. Συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου
 9. Εντός του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης (Parking) στην πλατεία Δημάδη

Οι πολίτες μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέσω της εφαρμογής Agrinio Bikes, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android, είτε με τη χρήση της ηλεκτρονικής RFID κάρτας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο  site:  agrinio.gov.gr ή στο: agrinio.easybike.gr.

4 Σχόλια

 1. λογική η κατασκευή ολου αυτου του έργου ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος σωστος μεσα στο Αγρίνιο….απο τη στιγμή που το μισο Αγρίνιο είναι κλειστό λόγω της τρομερής κυκλοφοριακής διαρύθμισης που ο δήμαρχος επέλεξε να κάνει είναι παντελώς άχρηστα..το ποδήλατο δεν θες να το μετακινείς σε πεζόδρομο αλλά ποδηλατόδρομο η σκέτο δρόμο που για εμας μοιάζει μακρύ ονειρο κάτι τέτοιο…ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά που είναι η σωστή ασφαλτόστρωση σημαντικών σημείων της πόλης και έπειτα έρχεται και το ποδήλατο…

 2. Καλά θα δείτε σε λίγο καιρό ή μάλλον σε λίγες ημέρες που θα βρίσκονται τα ποδήλατα. Όπως έγινε και στη Ναύπακτο που τα εξαφάνισαν. Λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα σε αυτή τη πόλη που δεν λειτουργεί τίποτα από πλευράς Δήμου. Καθαριότητα μηδέν , φωτισμός μηδέν ,κυκλοφοριακό μηδέν .Όλο φρου φρου κι αρώματα είμαστε .Για την καθημερινότητα της πόλης τίποτα. Δε λέω καλά και τα ποδήλατα αλλά αυτά είναι η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή το πόλη ; Όλοι οι δρόμοι έχουν καταντήσει λες και είναι βομβαρδισμένοι .Φτιάχνουμε μία διαρροή και μετά από λιγες μέρες ξανά τα ίδια στο ίδιο σημείο. Να μην ξεχάσουμε .Περιμένουμε και τα ηλιακά παγκάκια.

  1. Οι άνθρωποι κανουν τις σωστές ΜπΙΖνΕΣ μην είστε αχάριστοι,μέχρι και από τα ηλεκτρικά ποδήλατα σας φέρανε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button