ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του ΝΑΡ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια συλλογική και δημοκρατική διαδικασία με τη συμμετοχή πάνω από 300 εκλεγμένων αντιπροσώπων από όλες τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α., αλλά και δεκάδων μελών και προσκεκλημένων αγωνιστριών και αγωνιστών της κομμουνιστικής αναζήτησης και του επαναστατικού αγώνα, όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, που συνεχίζει ως εξής:


«Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η ουσιαστική συμβολή μιας νέας γενιάς αγωνιστριών και αγωνιστών της οργάνωσής μας που με τις τοποθετήσεις, τη συμβολή τους στη διαδικασία των αποφάσεων και τη συμμετοχή τους στα ΄νέα εκλεγμένα όργανα έδωσαν πνοή και ζωντάνια στις διαδικασίες.
Στο συνέδριο μίλησαν δεκάδες αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας και το εξωτερικό, από εργασιακούς χώρους, μέτωπα και κινήματα, έγιναν χαιρετισμοί ελληνικών και ξένων οργανώσεων και κατατέθηκαν πλούσιες εμπειρίες καθώς και προτάσεις για την πολιτική απόφαση του συνεδρίου.

Το συνέδριο έδωσε την έγκρισή του για να κάνει η οργάνωσή το επόμενο βήμα στην 34-χρονη πορεία της. Όπως τονίζει η Απόφαση του συνεδρίου:

«Το 5ο Συνέδριο θέτει σαν στόχο να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα το αποφασιστικό ποιοτικό βήμα συγκρότησης μιας ανώτερης κομμουνιστικής οργάνωσης.

nar synedrio2

Αυτό το καθοριστικό βήμα που προτείνεται να βαδίσουμε θα συμβάλλει σε μια επανεξόρμηση των κομμουνιστικών ιδεών στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, θα ανεβάσει ψηλότερα το στρατηγικό προγραμματικό και πολιτικό πήχη της παρέμβασης μας.

Το 5ο συνέδριό αποφασίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πρακτικών και πολιτικών βημάτων που οδηγούν στην ίδρυση της νέας οργάνωσης, σχέδιο που θα αφορά τα πολιτικό-οργανωτικά βήματα και τους σταθμούς που απαιτούνται έως εκεί, με στόχο την ίδρυση της νέας οργάνωσης.»

Η πολιτική απόφαση του 5ου Συνεδρίου, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, υπερψηφίστηκε από το 71,9% των αντιπροσώπων, ενώ 16,4% ψήφισε λευκό και 11,7% κατά.

Μετά την γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση και τη διαδικασία των ψηφοφοριών επί του σχεδίου απόφασης και την τελική έγκριση της Πολιτικής Απόφασης του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στην οποία θα συμμετέχουν 51 συντρόφισσες και σύντροφοι, με ποσοστό ανανέωσης πάνω από 40% των μελών της. Η σύνθεση της νέας Π.Ε. θα ανακοινωθεί.

Το ΝΑΡ βγαίνει από το 5ο Συνέδριό του με αποφασιστικότητα και νέα πνοή, για τα μεγάλα καθήκοντα και προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button