ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Θέρμου ζητούν να διατηρηθεί στη θέση του ο Πάνος Παπαδόπουλος

Με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζουν το αίτημα προς τον Βασίλη Κικίλια

Τρεις δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολογγίου, Θέρμου και Ξηρομέρου, με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζουν στήριξη στο πρόσωπο του Πάνου Παπαδόπουλου, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό, Βασίλη Κικίλια να διατηρηθεί στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος, αν και εξέχων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε με συνέπεια τις πολιτικές υγείας της ΝΔ και του Β. Κικίλια. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν και συγκεκριμένοι πολιτικοί-αυτοδιοικητικοί παράγοντες του συντηρητικού χώρου που πίεζαν για την παραμονή του. Όμως σε όσους γνώριζαν τις διαδικασίες και το παρασκήνιο, ήταν δεδομένο πως ο κ. Παπαδόπουλος δεν θα παρέμενε στη θέση του. Το θέμα ήταν το πότε θα λαμβάνονταν η απόφαση αυτή. Το πλήρωμα του χρόνου τελικά ήρθε.


Η εξέλιξη δεν είναι ούτε έκπληξη, ούτε αιφνιδιασμός. Και αυτό το γνώριζε και ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, πως το τελευταίο διάστημα “ανακάλυψε” και πάλι την αντιπολιτευτική ρητορική, αφού “ξιφούλκησε” εσχάτως για τους εμβολιασμούς, την διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας κλπ. Ίσως να ετοιμάζονταν και για μια “ηρωική έξοδο”, ίσως να έτρεφε και μια τελευταία ελπίδα, όμως οι εξελίξεις τον πρόλαβαν…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρόσημο της θητείας του, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικό. Αρκετοί αυτοί που εκφράζουν στήριξη στο πρόσωπό του, όπως και οι προαναφερθέντες δήμαρχοι.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, αναφέρει:

«Η επιλογή διοικητή ενός νοσηλευτικού ιδρύματος αναμφίβολα είναι μια πολιτική επιλογή. Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα την αντικατάσταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνου Παπαδόπουλου.

Όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών.

Η δημοτική αρχή έχει χρέος να αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, να παρεμβαίνει σε ότι αφορά τον Δήμο μας και να είναι αντικειμενική.

Είχαμε αποδοτική συνεργασία με τον Διοικητή παρότι μπορεί να μας χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές. Τις παραμερίσαμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Τα θέματα υγείας προηγούνται και ο ίδιος έχει πολλάκις αναγνωρίσει το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος γι’ αυτό το ζήτημα με έμπρακτες προσφορές προς το Νοσοκομείο.
Στη δίνη της πανδημίας στον τόπο μας, μεσούσης της εμβολιαστικής εκστρατείας και ενώ σε όλα αυτά το Νοσοκομείο μας ανταποκρίνεται επάξια, η οποιαδήποτε αντικατάσταση του διοικητή του κρίνεται ως άκαιρη.

Δίνει δε την εντύπωση ότι οι προθέσεις μιας τέτοιας απόφασης δεν έρχονται να υπηρετήσουν τις ανάγκες μιας κοινωνίας.

Σε κρίσιμα όμως ζητήματα όπως η υγεία είναι καλό και χρήσιμο να κρίνουμε με βάση τις ανάγκες αυτές».

Η ανάρτηση του Δημάρχου Θέρμου, Σπύρου Κωνσταντάρα, αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα με έκπληξη την αντικατάσταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνου Παπαδόπουλου τον οποίο γνωρίζω από το 1990 και παρακολουθώ την ενασχόληση του με τα κοινά και την πολιτική. Γνωρίζω τις αξίες του, την τιμιότητα του και την αστείρευτη διάθεση του να προσφέρει.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, τα δείγματα της δουλειάς του και η προσφορά του κρίνεται εντυπωσιακή , αφού κινητοποίησε πολλούς να γίνει καλύτερη η πορεία του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του νομού μας.

Συνεπώς μας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών και όχι η κομματική προέλευση του.

Επειδή αυτές τις αρχές υπηρετώ κ ‘γω αταλάντευτα ως Δήμαρχος είμαι υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Παναγιώτη Παπαδοπούλου, ως διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου και τάσσομαι αντίθετος σε «μεταγραφές» προσώπων από άλλους νομούς, με μόνο διαβατήριο την κομματική προέλευση.

Καλώ τον φίλο υπουργό υγείας να αγνοήσει τις παροτρύνσεις για αντικατάσταση του Πάνου Παπαδόπουλου και να ανανεώσει την θητεία του, διότι στην δίνη της πανδημίας στον τόπο μας, μεσούσης της εμβολιαστικής εκστρατείας και ενώ σε όλα αυτά το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται επάξια, η οποιαδήποτε αντικατάσταση του διοικητή του κρίνεται ως άστοχη.

Εύχομαι και ελπίζω στην αξιοποίηση ανθρώπων που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα του νομού και τα προβλήματα του, έχουν δημόσιο ήθος και σέβονται απόλυτα την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Θέρμο 29/5/2021

Ο δήμαρχος
Σπυρίδων Κωνσταντάρας»

Η ανάρτηση του Δημάρχου Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη, αναφέρει:

Ανοιχτή επιστολή προς Υπουργό Υγείας
(Κο Κικίλια Βασίλειο)

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να δηλώσουμε την απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του Διοικητή του ΓΝ Μεσολογγίου, κου Πάνου Παπαδόπουλου.

Τόσο από την θεσμική θέση του Δημάρχου Ξηρομέρου ,όσο και με την ιδιότητα του Ιατρού η συνεργασία μας ήταν και είναι άριστη . Με υπερβάλλοντα ζήλο, αυταπάρνηση συστηματική δουλειά και συνεχή παρουσία συνέβαλε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η προσωπικότητα και το ήθος του εγγυήθηκαν για τα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χαίρει καθολικής εκτίμησης ,ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας.

Ιδιαίτερα στην υγειονομική κρίση από τον κορονοϊό ,το Νοσοκομείο Μεσολογγίου με την καθοδήγηση του Διοικητή του ,διαδραμάτισε και διαδραματίζει έναν κομβικό ρόλο στην αναχαίτιση της πανδημίας.

Παρακαλούμε αν υπάρχουν τα περιθώρια να επανεξετάσετε το θέμα και να δικαιώσετε την κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Τριανταφυλλάκης Λεων. Ιωάννης

Δήμαρχος Ξηρομέρου»

Δ. Καρατζογιάννης: «δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του Π. Παπαδόπουλου»

«Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και λειτουργίας στο Νοσοκομείο μας ενός πρότυπου Εμβολιαστικού Κέντρου, με θεαματικά αποτελέσματα – δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του κ. Παπαδόπουλου από τη θέση ευθύνης που κατέχει, διότι αυτό θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες».

Τα ανωτέρω επισημαίνει σε δήλωση, ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», Δημήτριος Καρατζογιάννης μετά την ξαφνική αντικατάστασή του Π. Παπαδόπουλου από την Διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αναλυτικά:

«Πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Πάνου Παπαδόπουλου, από του Υπουργείο Υγείας.

Ως Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, η οποία “σηκώνει” εδώ και 1,5 χρόνο το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, ΔΗΛΩΝΩ ότι η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια με τον κ. Παπαδόπουλο, ως Διοικητή του Νοσοκομείου, υπήρξε άψογη και αποτελεσματική, που είχε ως συνέπεια να αναβαθμιστούν σε μεγάλο βαθμό οι παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, πράγμα ιδιαίτερα αξιοζήλευτο για ένα Νοσοκομείο της κλίμακας του Μεσολογγίου.

Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση – ειδικότερα τώρα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και λειτουργίας στο Νοσοκομείο μας ενός πρότυπου Εμβολιαστικού Κέντρου, με θεαματικά αποτελέσματα – δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του κ. Παπαδόπουλου από τη θέση ευθύνης που κατέχει, διότι αυτό θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button