ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 5.000 ανέργων για δύο χρόνια

Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων.

Σημειώστε τα κρίσιμα δεδομένα του νέου προγράμματος, με τίτλο “2η επιχειρηματική ευκαιρία”, όπως μας τα παρείχε το γραφείο της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, της καθηγήτριας κυρίας Μαρίας Καραμεσίνη:

Αφορά πρώην εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν την δραστηριότητά τους από 1-1-2012 και μετά

Το ποσό της επιχορήγησης είναι από 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ, ανάλογα με το αν κάποιος ανοίξει μόνος του μία επιχείρηση ή αν το κάνει συνεταιρικά
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Ωστόσο, μετά θα μπορούν να αιτηθούν επιχορήγησης για άλλους 12 μήνες.

Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει διακανονισμό οφειλών με τον ΕΦΚΑ. Δεν γίνεται απαιτητή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Όλες οι επιχορηγήσεις που δίνονται από τον ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετες στα χέρια τρίτων. Όσοι πρώην επιχειρηματίες συμμετάσχουν δεν έχουν το φόβο ότι θα έρθει να τραβήξει αυτόματα την επιχορήγηση.

“Ψιλά γράμματα”

Οι δικαιούχοι ακόμη κι αν χρωστούν, θα υπάρξει συμψηφισμός μέχρι 25% του ποσού της επιχορήγησης, που θα δίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ
Μετά το πέρας της 12μηνης επιχορήγησης διενεργείται έλεγχος στην επιχείρηση από τον ΟΑΕΔ για τη διατήρηση για ένα τρίμηνο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην συνέχεια ο ωφελούμενος υποβάλλει αίτημα επιχορήγησης για άλλον έναν χρόνο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι αυταπασχολούμενοι που έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας και έχουν την ιδιότητα του ανέργου.

Το πρόγραμμα για την επανένταξη 5.000 ανέργων θα παραμείνει μονίμως ανοιχτό

Πότε η έκδοση του προγράμματος

Όπως μας είπαν από τον ΟΑΕΔ, το νέο πρόγραμμα προγραμματίζεται να εκδοθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια χρονική περίοδο -ίσως λίγο νωρίτερα- θα δημοσιευθεί, όπως εγκαίρως έχει γράψει το workenter, και η πρόσκληση για τις 8.933 προσλήψεις μέσω Κοινωφελούς Εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button