Τέχνες

"Ο καπετάνιος και η γοργόνα" από την Αγρινιώτισσα Αριάδνη Δάντε

pol-dante-biblio1Η σχέση μιας γοργόνας με έναν καπετάνιο , είναι ένα πρωτότυπο παραμύθι – δημιούργημα της Αγρινιώτισσας Αριάδνης Δάντε που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Tales Quest

Η Αριάδνη Δάντε είναι το ψευδώνυμο με το οποίο η Αγρινιώτισσα συγγραφέας κέρδισε εύφημο μνεία για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος» στον 58ο πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικού βιβλίου το Δεκέμβρη του 2013.

Έτσι το θεώρησε τυχερό και προτίμησε οι φίλοι της να την διαβάζουν ως Αριάδνη.

Διαβάστε τι λέει η ίδια στο agriniopress.gr για το πως δημιουργήθηκε αυτό το ξεχωριστό παραμύθι:

pol-dante-biblio2” Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Τα παιδικά μου καλοκαίρια ήταν όμοια με τα καλοκαίρια όλων των συνομηλίκων μου : στα καπνοχώραφα αρμαθιάζοντας, με όνειρο μεγαλώνοντας να δουλεύω σε γραφείο. Σπούδασα Πληροφορική και τελικά κατάφερα το παιδικό όνειρό μου. Το βράδυ της παραμονής έναρξης του σχολικού έτους, μου ζήτησαν οι γιοι μου να τους πω ένα παραμύθι. Το ίδιο πρωί είχα γράψει ένα ποίημα για έναν αγαπημένο μου μαθητή : ένα συνταξιούχο καπετάνιο. Το ποίημα έγινε παραμύθι και το παραμύθι πήρε όψη και υφή. Ο καπετάνιος του παραμυθιού γνωρίζει την ονομαστή Σθενώ, την κακιά γοργόνα της αρχαιότητας. Συντροφεύουν ο ένας τον άλλο για χρόνια, αλλά ο χρόνος, σκληρός και αμείλικτος αφήνει πια έντονα τα σημάδια του στο θνητό καπετάνιο. Και αυτός πρέπει να εγκαταλείψει τη θάλασσα και την αγαπημένη του γοργόνα. Το παραμύθι του καπετάνιου και της γοργόνας θέλει να δείξει στα παιδιά μια διαφορετική άποψη της σκληρής γοργόνας, κρύβοντας σε πολλά σημεία ομοιοκαταληξίες. ”
Η Pixel Art επιμελήθηκε την εικονογράφηση με απίστευτη ζωντάνια και μεράκι. Η Tales Quest αποτελεί το εκδοτικό  σπίτι της Αριάδνης Δάντε και αγκάλιασε με αγάπη το παραμύθι της.

pol-dante-biblio3” Κάποτε, ταξίδευα κάθε βράδυ με την Αργοναυτική εκστρατεία. Ελπίζω οι μικροί και οι μεγάλοι αναγνώστες να αγαπήσουν τη Σθενώ και τον καπετάνιο και να ταξιδεύουν συχνά μαζί τους στα όμορφα νερά τους. Την αγάπη μου στο λατρευτό μου Αγρίνιο.”, συμπληρώνει η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button