ΠολιτισμόςΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Η νέα έκδοση της «Διεξόδου» – Η «περίπτωση» Μπάυρον»

Η «Διέξοδος» συνεχίζοντας την πολυσχιδή δραστηριότητά της,  συμμετέχοντας στο έτος Βύρωνος και Φιλελληνισμού, που φέτος γιορτάζει η χώρα,  σαν ελάχιστη συνεισφορά στον εορτασμό αυτό,  προέβη στις 26/4/2024 στην  έκδοση και  κυκλοφορία ενός νέου της βιβλίου.

Πρόκειται για ένα πνευματικό κατάλοιπο  της πεζογράφου   Ακακίας Κορδόση  με τον τίτλο «Η περίπτωση Μπάυρον».


Όπως αναφέρει η «Διέξοδος»:

«Ένα βιβλίο – χρέος της Ιερής Πόλης προς τον μεγάλο ευεργέτη της και παράλληλα μια θύμηση στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο για το τί χρωστάει ο πολιτισμός στο ξεχασμένο σήμερα Μεσολόγγι.

Ένα βιβλίο – μονογραφία στην κυριολεξία της λέξης –  όπου η συγγραφέας, βαθειά μελετήτρια του Λόρδου Βύρωνος, μετά από ενδελεχή και πολυετή έρευνα καταγράφει με εξειδικευμένη γνώση την  ζωή και το έργο όχι μόνο  του «πρίγκιπα των ρομαντικών» Τζώρτζ Γκόρντον Μπάυρον,  αλλά και  όλων των προγόνων του από  τον 16 αιώνα».   

Η ημερομηνία της έκδοσης και κυκλοφορίας του βιβλίου, 26 Μαρτίου 2024,  επελέγη ως πνευματικό μνημόσυνο της συγγραφέως που έφυγε από τη ζωή την ίδια ημέρα του 2015.

Το βιβλίο, που είναι το 42ο των εκδόσεων της «Διεξόδου»,   διατίθεται από το «Τεχνοπωλείο» του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος», από το Μουσείο Άλατος και από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) Αθήνα (Αμερικής 13) και  Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 13).

cover byron

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button