ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ο διάλογος Τσίπρα-Κωστίκογλου για άμεσα μέτρα ανακούφισης του εμπορικού κόσμου (video)

Πεντάλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, είχε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Κωστίκογλου, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην περιοχή, σημειώνοντας πως το Αγρίνιο είναι το εμπορικό κέντρο στην περιοχή, που για δεκαετίες στηρίζονταν στο αγροτικό εισόδημα που συνεχώς συρρικνώνεται.


Αναφέρθηκε ακόμη ο Σωκράτης Κωστίκογλου στην τριπλή κρίση που περνάει ο εμπορικός κόσμος την τελευταία δεκαετία: Την οικονομική αρχικά, την κρίση της πανδημίας στη συνέχεια κα τώρα την ενεργειακή.

Ο πρώην πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις και προτάσεις του εκπροσώπου του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

– «Αδικηθήκαμε στην υγειονομική κρίση, ενώ η ενεργειακή συμπιέζει περαιτέρω το εισόδημα μας», είπε αρχικά ο Κωστίκογλου.
– «Αυτοί λένε πως σεις κάτι πήρατε , λένε ότι είστε ευνοημένοι», απάντησε ο κ. Τσίπρας
– «Τα μέτρα στο λιανεμπόριο, ήταν δυσανάλογα με τις συνέπειες που υποστήκαμε. Έξι μήνες κλειστά, τζίρος, υποχρεώσεις, ζητάμε τις 120 δόσεις»
– «Για εμένα πρέπει να υπάρχει διαγραφή κεφαλαίου» είπε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κωστίκογλου να θέτει και το θέμα τη μη επιστροφής των επιστρεπτέων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη στα αυστηρά κριτήρια που υφίστανται για τον τραπεζικό δανεισμό με τον κ. Κωστίκογλου να σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τους επαγγελματίες κερδοφόρες περιόδους ώστε να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε στο συγκεκριμένο θέμα, όπως και σε αυτό τις δημιουργίας ενός ξεχωριστού προγράμματος στήριξης του λιανεμπορίου και αξιοποίησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
– «Και εμεις φωνάζουμε γι’αυτό» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για την στήριξη των επαγγελματιών απο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωστίκογλου, παρέδωσε υπόμνημα του Συλλόγου στον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε ολόκληρο τον διάλογο:

 


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button