ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και ο ρόλος του Σπήλιου Λιβανού

Ποιοι πολιτικοί βρίσκονται πίσω από την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου;

Ενα ερώτημα που τέθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ για τη δημιουργία του Τμήματος.


Μιας απόφασης που σε κάθε περίπτωση λήφθηκε με καθυστέρηση και που το πιο σημαντικό είναι πως, καλείται να την υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση. Να θυμίσουμε πως η δέσμευση Πλεύρη είχε γίνει πέρυσι την άνοιξη και η Μονάδα Εμφραγμάτων ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2022, χωρίς όμως Αιμοδυναμικό. Ολα αυτά, τη στιγμή που στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφονται εξαιρετικά υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνητότητας. Ανθρώπινες ζωές παίζονταν κορώνα-γράμματα και η διακομιδή ασθενών με καρδιολογικό πρόβλημα στην Πάτρα ή αλλού, ήταν μονόδρομος.

Γυρίζοντας πίσω λίγο το χρόνο, στις 14-15 Οκτωβρίου του 2022 έλαβε χώρα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αυτό της επιστημονικής διημερίδας με θέμα: «Σύγχρονη προσέγγιση συνήθων καρδιολογικών προβλημάτων».

Μεταξύ των προσκεκλημένων υπήρξαν διοικητικοί παράγοντες του υγειονομικού κλάδου, κορυφαίοι επιστήμονες καθώς και πολλοί πολιτικοί εκπρόσωποι. Στην επιστημονική αυτή διημερίδα ο κορυφαίος επεμβατικός καρδιολόγος Γιώργος Τριάντης από το Αγρίνιο, δήλωσε την πρόθεσή του να συνδράμει επιστημονικά με τη φυσική του παρουσία σε περίπτωση δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Αγρίνιο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ένα αίτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του μεγαλύτερου σε έκταση Νομού της χώρας.

Για την έγκριση του παραπάνω αιτήματος και την ευόδωση του σημαντικού αυτού σκοπού, χρειάζονταν  συμπαραστάτες από τον χώρο της πολιτικής τόσο του κυβερνώντος κόμματος, όσο και της αντιπολίτευσης. Και δυστυχώς κι εδώ, δεν έλειψαν εκείνοι που δεν συνέδραμαν στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά αντιθέτως γύριζαν την πλάτη επιδεικτικά, χλευάζοντας την πρωτοβουλία και το εγχείρημα ολόκληρο.

Υπήρχαν όμως κι εκείνοι που με συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατάφεραν την πραγμάτωση του σκοπού και την επιτυχή έκβαση του όλου συλλογικού εγχειρήματος για την προχθεσινή έγκριση του αιτήματος δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας.

Σε αυτούς  πολιτικούς αξίζουν τα εύσημα για  τις ενέργειές τους. Στο πλαίσιο των παραπάνω δεν θα πρέπει να διαφεύγουν και οι πρωτοβουλίες του Σπήλιου Λιβανού. Οχι μόνον με κατ’ιδίαν συναντήσεις και παραστάσεις, αλλά και με την υποβολή υπομνήματος στις 20 Μαρτίου φέτος, όπου και έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της υποστελέχωσης των δυο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας και της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος.

Το υπόμνημα:

 

screenshot 1

screenshot 2

livanos (1)

 

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button