ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νωρίς έκανε την εμφάνιση της η αιθαλομίχλη στο Αγρίνιο

Ημερολογιακά μπορεί να μην έχουμε εισέλθει ακόμη στον χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως των τελευταίων ημερών έχουν παίξει τον ρόλο τους, ώστε χιλιάδες κάτοικοι του Αγρινίου να ανάψουν τα τζάκια τους.

Η χρήση τους βέβαια, είναι ακόμη ποιο εκτεταμένη και για έναν ακόμη λόγο: Το lockdwon και το γεγονός οτι η συντριπτική πλειοψηφία των πολτών βρίσκεται από νωρίς στα σπίτια της.

Μοιραία και τη στιγμή που το ευνοούν οι καιρικές συνθήκες (άπνοια κλπ), κάνει και την εμφάνιση του το νέφος της αιθαλομίχλης που και τους προηγουμενους χειμώνες κάποιες μέρες, ήταν πολύ έντονο και ενοχλητικό. Οι περυσινές μετρήσεις για παράδειγμα, ήταν χαρακτηριστικές της κατάστασης.

Η φετινή εκτεταμένη χρήση έχει και μια ακόμη εξήγηση: Το γεγονός ότι η οικονομική δυσπραγία, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των περιορισμών, έχει οδηγήσει πολύ περισσότερους πολίτες στην αναζήτηση φθηνών τρόπων θέρμανσης.

2 Σχόλια

  1. Τα βράδια θυμίζουν μεσαιωνική εποχή, και τα τζάκια πρέπει να απαγορευτούν σε μια Πόλη σαν το Αγρίνιο όπου η νυχτερινή υγρασία και η άπνοια προκαλεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης αλλιώς σε 5 χρόνια από τώρα θα μιλάμε για άλλα πράγματα. Είναι πολύ σοβαρό όλο αυτό, είναι σαν να καπνίζουμε 60.000 άνθρωποι ταυτόχρονα. Δεν μας έφτανε ο covid, η ανέχεια, η φτώχεια τώρα θα έχουμε και την αιθαλομίχλη. Το κράτος τι θα κάνει γι’ αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button