ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νέες απόπειρες εξαπάτησης επαγγελματιών στο Αγρίνιο-στο στόχαστρο γεωπόνοι

Με την χρήση της υπηρεσίας «λεφτά στο λεπτό» της winbank

Γεωπονικά καταστήματα έβαλαν στο στόχαστρο χθες άγνωστοι, επιχειρώντας να αλιεύσουν διάφορα ποσά, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια αρκετών επαγγελματιών σχετικά με μια νέα υπηρεσία Τράπεζας για την εκταμίευση χρημάτων.

Φαίνεται πως οι απατεώνες, “εκπαιδεύονται” ταχύτερα και καλύτερα στα τραπεζικά από τους επαγγελματίες, με σκοπό να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Τέτοιες περιπτώσεις καταγράφτηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αγρίνιο. Γνωστός γεωπόνος με κατάστημα στην πόλη, δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον “κ. Σπυρόπουλο” που του εμφανίστηκε ως αδελφός πελάτη.

Ο “Σπυρόπουλος” παρήγγειλε λιπάσματα για ελιές , ζητώντας έναν πενταψήφιο κωδικό από τον επαγγελματία, μέσω της μεθόδου “λεφτά στο λεπτό” από την winbank. Με αυτήν την μέθοδο, μπορεί να γίνει ανάληψη ποσού από οποιοδήποτε ΑΤΜ χωρίς κάρτα, με την χρήση του κωδικού, τον οποίον στέλνει στον κάτοχο λογαριασμού η Τράπεζα. Ο απατεώνας “πόνταρε” στο γεγονός ότι η νέα υπηρεσία αυτή είναι σχετικά άγνωστη.

Έτσι, αν και η υπηρεσία αυτή χρησιμοποιείται για ανάληψη ποσού χωρίς κάρτα, ο άγνωστος την επικαλέστηκε δήθεν για να κάνει κατάθεση 200 ευρώ στον λογαριασμό του γεωπόνου. Σκοπός του όμως ήταν να τα εκταμιεύσει.

“Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν η άνεση και η οικειότητα του δράστη. Είναι ολοφάνερο πως επρόκειτο για επαγγελματία με γνώσεις και πειθώ. Εύκολα δηλαδή μπορεί να την πατήσει κάποιος και να τον πιστέψει”, δηλώνει στο agriniopress το παρ’ολίγον θύμα, που στην επικοινωνία με τον άγνωστο, “ψυλλιάστηκε” πως κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα η απάτη να μην τελεσφορήσει.

Μάλιστα στη συνέχεια επικοινώνησε με άλλους γεωπόνους συναδέλφους του για να τους ενημερώσει σχετικά. Όπως προέκυψε ο απατεώνας είχε μιλήσει με τουλάχιστον ένα ακόμη επαγγελματία, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button