Δυτική Ελλάδα

Στο επίκεντρο η υγεία (φωτο)

koi-iatriki-imerida1

Ιατρική-ενημερωτική ημερίδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και τα θέματα, κυρίως σωματικής υγείας, που αναλύθηκαν παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον.  

Οι ειδικοί σε αυτά, μίλησαν για παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η χοληστερίνη, η παχυσαρκία, η οστεοπόρωση, τα αγγειολογικά προβλήματα τα προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα και η κατάχρηση του internet, έδωσαν ακόμη και συμβουλές για την αποφυγή του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

koi-iatriki-imerida2

Ομιλητές ήταν ο κ. Π. Παπαθανάσης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, η κα Σ. Τσιάρα ,Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο κ. Κ. Παππάς, Διευθυντής Καρδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο κ. Χ. Γιάγκας, Αγγειοχειρουργός, ο κ. Α. Σέρμπης, παιδίατρος, ο κ. Σ. Σταύρου, Οικονομολόγος και η κα. Χ. Χασάπη ,καρδιολόγος του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων.

koi-iatriki-imerida3

Tην ημερίδα άνοιξε η αντιδήμαρχος κα. Μαργαρίτα Σερπάνου με χαιρετισμό, ενώ χαιρετισμό απύθηνε και ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο οποίος και μίλησε καταρχάς για τα προβλήματα που δημιουργεί στη ψυχολογία του ανθρώπου ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, μίλησε για το σπουδαίο έργο των γιατρών και τη πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου, ευχαριστώντας παράλληλα και τον συντονιστή κ. Σ.Φούσα για τη σημαντική του προσφορά στη διοργάνωση της ημερίδας.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου  σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών, Αγρινίου και Ιωαννίνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς ,την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς.

koi-iatriki-imerida4

koi-iatriki-imerida5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button