ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Με αφορμή τη ΔΕΥΑ Αγρινίου, η πρώτη δημόσια αντιπαράθεση Παπαναστασίου – Γκρίζη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στην εξέλιξη της σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Εκτός ημερήσιας διάταξης ήρθε προς συζήτηση το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ Αγρινίου για το 2023, με εισηγητή τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Γιάννη Φαρμάκη.


Η συζήτηση που ακολούθησε επεκτάθηκε μοιραία στην οικονομική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης αλλά και την εξέλιξη του μεγάλου έργου του δίδυμου αγωγού.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και του κόστους υλικών, πλέον δεν παρουσιάζει την εικόνα της ευρωστίας που διέθετε παλιότερα. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Συμβούλιο, αξιοποίησε τα αποθεματικά που είχε, με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζεται ουσιαστικά σε οριακή οικονομική κατάσταση.

Αν και απο την δημοτική αρχή εξηγήθηκε πως με το έργο του δίδυμου αγωγού και του φωτοβολταϊκου πάρκου που θα γίνει στον βιολογικό καθαρισμό, θα επιτευχθεί μια ετήσια εξοικονόμηση της τάξης των 400.000 ευρώ , η αντιπολίτευση εμφανίστηκε αρκούντως προβληματισμένη για το μέλλον της επιχείρησης και βέβαια, την επιβάρυνση στους δημότες.

Οι αναφορές του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ν. Γκρίζη για το πώς θα γίνει βιώσιμη η ΔΕΥΑ με πρόταση για μείωση των τιμολογίων της, προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Αγρινίου που έκανε λόγο για «ανευθυνότητα» και «πολιτική χωρίς σκέψη». Ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε πως το πρόβλημα της ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν είναι μόνο τοπικό, αλλά αφορά στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας που μέσω της ΚΕΔΕ προσανατολίζονται σε άσκηση πίεσης, ακόμη και με πιθανή διακοπή αποπληρωμής των παρόχων ρεύματος.

Η απάντηση του κ. Παπαναστασίου και οι αναφορές του, έκαναν τον κ. Γκριζη να ζητήσει να μιλήσει επί προσωπικού, κάτι που δεν επετράπη από τον πρόεδρο κ. Καζαντζή. Όμως δόθηκε ο λόγος στον κ. Γκρίζη για δευτερολογία που τόνισε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να έρθει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά πολιτικές, σημειώνοντας πως η απάντηση του δημάρχου τον φωτογραφίζει και σχετίζεται με την στάση που τηρεί ο ίδιος και ο κ. Μελιάδης. Επίσης,  ρώτησε πως θα πορευτεί η ΔΕΥΑ, εάν δεν επιχορηγηθεί απο το κράτος, ζητώντας εκ νέου την μείωση των τιμολογίων.

Η συζήτηση έκλεισε με τον δήμαρχο Αγρινίου, που διερωτήθηκε πώς με την μείωση των τιμολογίων «θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΥΑ του χρόνου με 5-6 εκατ.  ευρώ χρέος». Επανέλαβε πως στην παρούσα φάση μόνο με κρατική επιχορήγηση μπορούν οι ΔΕΥΑ να επιβιώσουν, κατηγορώντας όσους εκφράζουν άλλες απόψεις πως απλά, «λαϊκίζουν».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Βλάχο δήμαρχε και μόνιμε τρόφιμε κάποιας κομματικής φατρίας, οι Έλληνες πολίτες υπέρ φορολογούνται για την ακρίβεια φόρο ληστεύονται και το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό πού είναι το νερό θα έπρεπε να ήταν δωρεάν τουλάχιστον στα ευάλωτα νοικοκυριά όχι βέβαια με δικά σας κομματικά κριτήρια. Τώρα για το αν το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό όπως είπες, τότε σίγουρα φταίει η απατηλή κυβερνητική πολιτική. Τέλος το Αγρίνιο είναι μία πόλη περιβάλλεται από λίμνες και ποταμούς, βέβαια δεν έριξε στο φταίξιμο στον αχελώο ότι τάχα ζήτησε αύξηση για το νερό που μας προσφέρει, την ακρίβεια των υλικών για αυτό φταίει η κυβέρνηση σας που δεν είναι εκεί να παρακολουθεί μόνο τις εξελίξεις αντί να τις καθορίζει. Επίσης να πείτε στους νερουλάδες εκεί όταν υπάρχει μηδενική κατανάλωση σε ένα ρολόι να είναι και μηδενική χρέωση και όχι να μας κλέβετε λέγοντας ότι έπρεπε να κάνουμε αίτηση διακοπής, έχω ένα σπίτι που το επισκέπτομαι 4-5 φορές το χρόνο δεν το βρίσκετε τρελό να πηγαίνω 4-5 φορές να κάνω διακοπές και επανασυνδέσεις εκτός και είστε όλοι τρελοί. Η περνάτε τους πολίτες για μαλάκες γιατί ψήφισαν εσάς τους μαλάκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button