ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Μάθημα στη σκηνή – Συγκινούν οι σεισμόπληκτοι μαθητές της Θεσσαλίας (video)

Οι μαθητές προσπαθούν παρά τα προβλήματα να συνεχίσουν να μελετούν. Πιο δύσκολα είναι φυσικά τα πράγματα για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που έχουν να σκεφτούν και τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι εικόνες του Larissanet.gr είναι ενδεικτικές για το πώς περνούν οι μαθητές, σε δύο χωριά της Θεσσαλίας. Στο Βλαχογιάννι τα παιδιά ήταν μαζεμένα σε ένα αντίσκηνο, γύρω από τον Διευθυντή Λυκείου Δομένικου, Αστέριο Φανίκο.

Εξηγεί πως το εν λόγω σχολείο έχει περίπου 150 παιδιά από γύρω χωριά. Από αυτά περίπου το 70-80% κάνει μέσω κινητού τηλεφώνου ενώ το 40% έχουν κίτρινη σήμανση στα σπίτια τους.

«Υπάρχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο, τον Δήμο και τον κρατικό μηχανισμό όμως το πρόβλημα παραμένει. Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η προσφορά όλων» είπε και στάθηκε στην ενσυναίσθηση.


Tα παιδιά από την πλευρά τους, τόνισαν πως μπορεί οι καθηγητές να τους βοηθάνε όσο μπορούν αλλά είπαν πως δεν γίνεται να διαβάσουν με ηρεμία στα κοντέινερ αφού υπάρχουν κι άλλα μέλη της οικογένειας.

Άλλοι πάλι ανέφεραν προβλήματα στη σύνδεση του ίντερνετ ενώ υπήρξαν κι εκείνοι που είπαν πως μπαίνουν στα σπίτια με δική τους ευθύνη παρά τους μετασεισμούς. Κάποιοι πάνε σε φίλους για να κάνουν μάθημα.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Δαμάσι.

www.larissanet.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button