ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ματαιώθηκε η σύσκεψη για τη μεταφορά μεταναστών-προσφύγων στο Αγρίνιο

Ανεπίσημες οι πληροφορίες για την σύσκεψη, επίσημη η ματαίωσή της

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα σήμερα έκαναν λόγο για προγραμματισμένη σύσκεψη στο Αγρίνιο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για να συζητηθεί η πιθανότητα εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή ώστε να εργαστούν ως εργάτες γης.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, την οποία και είχε διαθέσει ο Δήμος. Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου, ματαιώθηκε, δίχως ωστόσο να απαντώνται επισήμως βασικά ερωτήματα επί του θέματος.

Η σχετική ενημέρωση του Δήμου Αγρινίου αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την έλευση προσφύγων – μεταναστών  στο Αγρίνιο γίνεται σαφές ότι ο  Δήμος Αγρινίου έχει ξεκάθαρα διατυπώσει τη θέση του σχετικά με τις προσφυγικές ροές.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι το Αγρίνιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες – μετανάστες.

Όσον αφορά τη σύσκεψη, δεν μπορεί  η ανάγκη για εργάτες γης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, να γίνεται κερκόπορτα  για την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή μας προσφύγων – μεταναστών.

Ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς προσφύγων- μεταναστών  στο Αγρίνιο. Είναι μια συζήτηση  η οποία,  για την κοινωνία του Αγρινίου,  δεν υφίσταται.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη  σύσκεψη για το θέμα, ματαιώθηκε  με παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button