ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Λίνος Μπλέτσας για κατάληψη στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου: «Γελοία κατάληψη, γελοιότατη αντιμετώπιση»

Θέση αναφορικά με τις προ ημερών εξελίξεις στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου παίρνει ως γονέας ο Λίνος Μπλέτσας, πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ψέγει την διαχείριση από μεριάς της διεύθυνσης του σχολείου, η οποία και εξέφρασε δυσαρέσκεια για υλικές ζημιές από την κατάληψη με ανάρτηση επίσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Ο κ. Μπλέτσας χαρακτηρίζει τις καταλήψεις ως «πλέον έναν τρόπο διαμαρτυρίας παρωχημένο» ωστόσο χαρακτηρίζει επίσης ως «υπονοούμενη κατηγορία» το γεγονός ότι προκλήθηκαν ζημιές κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

Τονίζει ότι «αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο συντάκτης καλεί την κοινωνία να επέμβει, δίνοντας βορά προς λιθοβολισμό 14τράχρονους μαθητές» και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ο εν λόγω συντάκτης οφείλει μια συγνώμη τόσο προς τους μαθητές που κατηγόρησε αδίκως, όσο προς τους γονείς και την κοινωνία που απασχόλησε για ένα εσωτερικό ζήτημα του σχολείου»

Αναλυτικά:

«Γελοία κατάληψη….. γελοιότατη αντιμετώπιση….

Οι σχολικές καταλήψεις, αποτελούν πλέον, έναν τρόπο διαμαρτυρίας παρωχημένο, ξεπερασμένο και παρεξηγημένο, πέραν της προφανής καταπάτησης των δικαιωμάτων των πολλών στην πρόσβαση στο δημόσιο σχολείο, στη μάθηση και στη συμμετοχή στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης με όσες παθογένειες αυτό παρουσιάζει. Την Παρασκευή 8/10/2021 πραγματοποιήθηκε μια ανόητη κατάληψη του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου με κωμικά αιτήματα από τους καταληψίες και προφανή στόχο να μην κάνουν μάθημα…..

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι οι αναρτήσεις σε ιστότοπο του FB του 4ου Γυμνασίου τις οποίες θα ήθελα να σχολιάσω. Προκάλεσε λοιπόν αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο χειριστής του ιστοτόπου, έσπευσε να κατηγορήσει τους καταληψίες μαθητές γυμνασίου ότι εκτός της κατάληψης προέβησαν και σε ζημιές και καταστροφές υλικού του σχολείου, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου από τα όργανα του σχολείου στην οποία θα εξετάζονταν οι συνθήκες του περιστατικού, ο χρόνος διεξαγωγής του, οι μαρτυρίες κλπ προκειμένου να προκύψει το τελικό συμπέρασμα.

Διάνθησε μάλιστα την υπονοούμενη κατηγορία με φλογερά λόγια περί «Πολυτεχνείου», «τανκς» και «φασισμού» και αφού ανάρτησε τις φωτογραφίες των ζημιών για να προκαλέσει το κοινό αίσθημα ολοκλήρωσε την προπαγάνδα. Γνωρίζοντας όμως ότι οι πόρτες των χώρων του σχολείου είναι κλειδωμένες από την προηγουμένη ημέρα και ότι λόγω της κατάληψης δεν εισήλθε στο χώρο ούτε προσωπικό καθαριότητας, ούτε εκπαιδευτικό προσωπικό για να τις ξεκλειδώσει οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι ζημιές δεν έγιναν κατά τη διάρκεια της κατάληψης αλλά μετέπειτα κατά τη διάρκεια της κανονικής σχολικής διαδικασίας, αν έγιναν την ημέρα της κατάληψης, γιατί και αυτό ελέγχεται, με ευθύνη, πέραν του δράστη και των αρμοδίων του σχολείου.

Επίσης αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο συντάκτης καλεί την κοινωνία να επέμβει (να την «απασχολήσει» είναι η ακριβής έκφραση), δίνοντας βορά προς λιθοβολισμό 14τράχρονους μαθητές που δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, (ήδη κάποια μέσα ζητούν την κεφαλήν τους επί πίνακι) προφανώς για να καλύψει ευθύνες άλλων που δεν μπόρεσαν ούτε μια γελοία κατάληψη να διαχειριστούν με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση και πνεύμα πειθούς και διαλόγου όπως αρμόζει στο σχολικό περιβάλλον αλλά και να προστατέψουν τις υποδομές του σχολείου.

Ακολουθώντας αυτό το κάλεσμα κάποιοι εξωσχολικοί και αναρμόδιοι, ασχέτως αν ήταν γονείς, έσπευσαν να πάρουν ψαλίδια να κόψουν τα σίδερα και να τερματίσουν την κατάληψη των δεκατετράχρονων, προβαίνοντας σε αυτοδικία με ηθικό βέβαια αυτουργό τον συντάκτη της ανάρτησης.

Κλείνοντας και αφού εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για τέτοιου είδους αναρτήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σεβόμενος το έργο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και εκτιμώντας το ήθος των εκπαιδευτικών του σχολείου, πιστεύω ότι ο εν λόγω συντάκτης οφείλει μια συγνώμη τόσο προς τους μαθητές που κατηγόρησε αδίκως, όσο προς τους γονείς και την κοινωνία που απασχόλησε για ένα εσωτερικό ζήτημα του σχολείου που έπρεπε να το διαχειριστούν οι αρμόδιοι με τον προσήκοντα τρόπο.

Υ.Γ 1: Το Πολυτεχνείο και οι αγώνες ενός λαού για δημοκρατία τις μαύρες εποχές του 1974 δεν έχουν καμία σχέση με μια κωμική μαθητική κατάληψη στην εδραιωμένη δημοκρατία του 2021.

Υ.Γ. 2: Το αποτέλεσμα της κάλπης που στήθηκε έξω από το σχολείο δεν ανακοινώθηκε. Ούτε βεβαίως ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της κάλπης για τη συμμετοχή του σχολείου στην κατάληψη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε βεβαίως θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της κάλπης για τη συμμετοχή του σχολείου στην κατάληψη για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα υπόλοιπα περί «Δημοκρατικές Διαδικασίες Εκπροσώπησης» που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται είναι καθαρός λαϊκισμός».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button