ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λαμία: Γέννησε στο σπίτι με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ

Από τα ελάχιστα ευχάριστα συμβάντα στις επείγουσες κλήσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας…

Το «θαύμα» της γέννησης ενός νέου ανθρώπου, έζησε το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου πλήρωμα του ΕΚΑΒ Λαμίας, αποτελούμενο από γιατρό και δύο διασώστες.

Η κλήση στο κέντρο ανέφερε τοκετό σε εξέλιξη και στο περιστατικό έσπευσε πλήρης μονάδα του ΕΚΑΒ με το γιατρό Κωνσταντίνο Μπερκέτη και πλήρωμα τους Κώστα Παπακώστα και Κώστα Αγγελάκη.


Παρουσία και μαιών που είχαν σπεύσει προς βοήθεια και φυσικά του πληρώματος του ασθενοφόρου, η μητέρα έφερε στον κόσμο φυσιολογικά, ένα υγιέστατο αγοράκι με κανονικό βάρος και δείκτη Apgar 10, όπως περιγράφει ο γιατρός του ΕΚΑΒ, που έζησε μια ευχάριστη εμπειρία μεταξύ των πολλών δύσκολων αποστολών που λαμβάνουν καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport είναι το τρίτο παιδάκι της οικογένειας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπερκέτης έδωσε οδηγίες ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής, να ειδοποιηθεί ξανά η υπηρεσία προκειμένου η λεχώνα και το βρέφος να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. Από νωρίτερα βέβαια είχαν ενημερωθεί όλοι οι υπεύθυνοι ιατροί εφημερίας του Νοσοκομείου όπως και οι διαβιβαστές βάρδιας του ΕΚΑΒ μαζί με τη διεύθυνση του Παραρτήματος της υπηρεσίας ώστε όλα να πάνε καλά για την ασφάλεια του νεογνού και της μητέρας.

Ο κ. Μπερκέτης με ανάρτησή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δύναμη της πίστης του στα Θεία, λίγες ημέρες πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου, για να έρθει στον κόσμο ένα υγιές μωράκι:

«Το μήνυμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου είχε πάντα για μένα ιδιαίτερο νόημα , αλλά εφέτος θα έρθει να επιβεβαιώσει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η Πίστη μου στα θεία και η βοήθεια που δέχομαι καθημερινά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στα επείγοντα ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Αθηνάς Σοφίας στην αιώνια πόλη της Ρώμης .

Εύχομαι σε όλους ένα πραγματικά δημιουργικό και όμορφο Σαββατοκύριακο με αγάπη ομόνοια και θετική διάθεση παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Είθε όλα τα παιδιά του κόσμου να γεννιούνταν όπως το άρρεν βρέφος σήμερα λίγες μέρες πριν το θαύμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού».

lamiareport

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button