ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας” απαντά ο Δ. Κωνσταντόπουλος για ΔΠΦΠ και Πολυτεχνική Σχολή

Με επιστολή του στη στήλη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, απαντά στην στήλη και σε σχόλιο που αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα ως προς τη θέση που εξέφρασε για το Τμήμα ΔΠΦΠ, την μεταφορά του στην Πάτρα και την Πολυτεχνική Σχολή.

Στην απάντηση του ο βουλευτής υπενθυμίζει τις ενέργειες του σχετικά με την μετονομασία του Τμήματος σε Μηχανικών Περιβάλλοντος, τις ενέργειες του στο κοινοβούλιο, αλλά και την θέση του για το μέλλον του Τμήματος.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο βουλευτής τελικά στην σημερινή του ανακοίνωση, πιθανώς άλλα να εννοούσε και άλλα να έγραψε (σ.σ. κάποιος συνεργάτης του;), με αποτέλεσμα να βγαίνει και λάθος συμπέρασμα, ότι δηλαδή προτείνει την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αγρίνιο, όπως ξεκάθαρα συμπεραίνεται ΕΔΩ.

Οπότε θα κρατήσουμε την πιο “αθώα” εκδοχή , αυτήν του λάθους στην σύνταξη και της παρεξήγησης…

Αναλυτικά η απάντηση του βουλευτή:

“Αγαπητέ κύριε Τσακανίκα,

Με αφορμή το δημοσίευμα που αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του agriniopress.gr με τίτλο «Κάπου τα μπέρδεψε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με την Πολυτεχνική Σχολή» θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Όπως θα γνωρίζετε, αποτελούσε πάγια θέση μου η μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ώστε να μπορούν οι φοιτητές του με ισχυρή αιτιολογική βάση να διεκδικήσουν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων (βλ. ερώτησή μου στον υπουργό Παιδείας με αριθμ.πρωτ. 2058 /15.12.2016 και θέμα «Μετονομασία Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος» που αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα https://www.agriniopress.gr/erotisi-dim-konstantopoyloy-gia-ti-me/ , ομιλία μου στη Βουλή (9.2.2017) με σχετική αναφορά η οποία αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του agriniopress.gr https://www.agriniopress.gr/panepistimiaki-scholi-sto-agrinio-kai/ , άρθρο μου στην εφημερίδα “ΠΑΡΟΝ της Κυριακής” με τίτλο Αποκατάσταση στο έγκλημα του “Σχεδίου Αθηνά” για Αγρίνιο και Μεσολόγγι, 5/3.2017, το οποίο αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του agriniopress.gr  και πλήθος άλλων δημόσιων τοποθετήσεών μου που είχαν την τύχη της προσοχής των συνεργατών δημοσιογράφων της ιστοσελίδας σας.

2. Όπως θα γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής μου θητείας ήμουν υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας, συμμετείχα ανελλιπώς σε όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και καταπιάστηκα με όλα τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που συζητήθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, είχα την ευκαιρία πολλές φορές να αναδείξω τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αιτωλοακαρνανία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ ασχολήθηκα με μέγιστη ευαισθησία για την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο όπως επίσης και όλων των δομών ανώτατης εκπαίδευσης σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι, με την πεποίθηση ότι αποτελούν φάρο γνώσης, παιδείας και πολιτισμού για την Αιτωλοακαρνανία και πάντα με προτάσεις υπέρ της ενίσχυσής τους.

Αποδίδω λοιπόν είτε σε απειρία είτε σε ελλιπή ενημέρωση την ερμηνεία που έδωσε ο συντάκτης σας στην πρωινή ανακοίνωση που εξέδωσα στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Προς πλήρη διευκρίνιση αυτής, σας ενημερώνω ότι η θέση μου ήταν και συνεχίζει να είναι:

Δίκαιη η μετονομασία του πρώην Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος», λόγω της πενταετούς φοίτησης και της υπαγωγής του στην Πολυτεχνική Σχολή, αλλά με ΕΔΡΑ το Αγρίνιο και βεβαίως επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές του. Όχι, όμως με πρόσχημα το «ανήκειν» στην Πολυτεχνική Σχολή να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταφορά του στην Πάτρα, τη στιγμή που οι κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του στο Αγρίνιο. Διότι, οι δομές ανώτατες εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι ο μεγαλύτερος νομός στη χώρα, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

Παρακαλώ, όπως αναρτήσετε την παρούσα απάντησή μου στην ιστοσελίδα του agriniopress.gr προς αποκατάσταση της αλήθειας, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας και βεβαίως προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνειών.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα δημοσιοποιήσω κι εγώ με τη σειρά μου την παρούσα απάντησή μου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button